Mainos

Riihimäen jengiammuskelussa tuomio taposta

Riihimäen käräjäoikeus on hylännyt murhasyytteet Hyvinkään Bandidos -moottoripyöräjengiin liittyvässä ABC-huoltamoammuskelussa.

Huhtikuisessa ammuskelussa kuoli riihimäkeläiseen "tatuointijengiin" kuulunut mies. Käräjäoikeus katsoi, että uhria alavartaloon ampunut 31-vuotias Jouni Tapani Laine syyllistyi teollaan murhaa lievempään tappoon sekä tapon yritykseen. Hänet tuomittiin 9 vuodeksi ja 6 kuukaudeksi vankeuteen.

Käräjäoikeus jakoi useammalle muulle syytetylle erimittaisia vankeustuomioita avunannosta tappoon sekä tapon yrityksestä. Osan syytteet ampumavälikohtauksesta hylättiin kokonaan.

Ammuskelusta oli syytettynä kaikkiaan kahdeksan miestä. Poliisin mukaan miehistä seitsemän on hyvinkääläisen Bandidos probationary -kerhon jäseniä ja yksi lähipiiriläinen.

Hyvinkään Bandidosin ja paikallisen jengin tapaaminen ABC-huoltoaseman pihalla liittyi jengien keskinäiseen välienselvittelyyn. Bandidosin kerhotiloja oli aiemmin vahingoitettu ja oikeudessa kuullun mukaan osapuolten välillä oli muitakin erimielisyyksiä.

Käräjäoikeus ei löytänyt näyttöä siitä, että Bandidos-miehet olisivat järjestäneet yksissä tuumin tapaamisen riihimäkeläisen ryhmittymän johtajan ja tämän luottomiehen kanssa kosto- ja voimankäyttömielessä, kuten syyttäjä esitti. Oikeus oli myös syyttäjän kanssa eri linjoilla siitä, menikö Bandidos huoltamolle tappamistarkoituksessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.