Mainos

Riian vanhassakaupungissa raju tulipalo – tulessa presidentinlinna ja museo

Riian keskustassa Latviassa roihuaa raju tulipalo. Tulessa on presidentin virka-asunto ja Latvian kansallinen historiamuseo.

Latvian pääkaupungin Riian keskustassa sijaitsevan keskiaikaisen linnan kattorakenteissa riehuu suuri tulipalo. Ainakin sadan neliömetrin alueelle levittynyttä paloa on sammuttamassa kymmenkunta pelastusyksikköä. Armeijalta on pyydetty helikopteria avuksi palon sammuttamisessa.

Latvian yleisradion uutissivuston mukaan tulipalo on uhannut levitä myös rakennuksessa sijaitsevia Latvian museon arkistoja.

Tasavallan presidentti Andris Berzins käyttää keskiajalla rakennettua linnaa normaalisti virka-asuntonaan, mutta parhaillaan linnassa on remontti ja presidentti asuu muualla.

Palo syttyi iltakymmenen jälkeen. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa. Paloa on ollut seuraamassa satoja kaupunkilaisia.

Uutistoimisto AFP:n haastatteleman paloviranomaisen mukaan kenenkään ei tiedetä loukkaantuneen tai kuolleen palossa.

– Palo on kuitenkin vakava, koska se roihuaa historiallisessa rakennuksessa vanhassa Riiassa, pelastusviranomaisten edustaja Viktorija Sembele kertoo.

Riian linnan historia alkoi 1340-luvulla, jolloin rakennettiin ensimmäinen Liivinmaan ritarikunnan linna. Nykyään keskiajalla rakennetussa linnassa, Väinäjoen rannalla, sijaitsee Latvian tasavallan presidentin asuinpaikka ja Latvian kolmanneksi vanhin museo.

(MTV3 - AFP)

Lisää kuvia tulipalosta Latvian radion sivuilla.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.