Republikaanien senaattori ja presidentiksi pyrkinyt John McCain kutsuu tapaamista traagiseksi virheeksi: "Kukaan aiemmista presidenteistä ei ole nöyrtynyt näin säälittävästi tyrannin edessä"

Trump torjui Venäjän sekaantumisen vaaleihin – vei Putinin puheenvuoron 3:52

Republikaanien senaattori ja Yhdysvaltojen presidentiksi vuonna 2008 pyrkinyt John McCain kutsuu Donald Trumpin ja Vladimir Putinin tämänpäiväistä tapaamista "traagiseksi virheeksi". Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

VIDEO: Muun muassa tästä Trumpin puheenvuorosta John McCain on todennäköisesti kimpaantunut

John McCainin mukaan tapaaminen on myös Yhdysvaltojen uusi pohjakosketus. Hän syyttää maansa johtajia siitä, että he ovat epäonnistuneet sen puolustamisessa.

– Kukaan aiemmista presidenteistä ei ole nöyryyttänyt itseään näin säälittävästi tyrannin edessä.

– Presidentti Donald Trump ei ainoastaan epäonnistunut kertomaan totuutta vihollisesta. Puhuessaan Yhdysvaltojen puolesta maailmalle, meidän presidenttimme epäonnistui puolustamaan kaikkea sitä, joka tekee meistä sen mitä me olemme – vapaiden ihmisten tasavallan, joka puolustaa vapauden aatetta niin ulkomailla kuin kotimaassa.

McCain syyttää Trumpia siitä, ettei hän esimerkiksi haastanut Vladimir Putinia enempää hänen hallintatavoistaan, hyökkäyksistä demokratiaa vastaan tai osallisuudesta Syyrian ihmisten ”teurastukseen.

"On selvää, että tämä tapaaminen oli traaginen virhe"

– Presidentti ei ainoastaan osoittanut olevansa kykenemätön, mutta myös haluton nousemaan Putinia vastaan. Hän ja Putin tuntuivat puhuvan samasta käsikirjoituksesta, kun presidentti teki tietoisen valinnan puolustaa tyrannia vapaan lehdistön reiluja kysymyksiä kohtaan ja antaessaan Putinille vapaan areenan propagandan ja valheiden jakamiseen

Tällä McCain viitannee esimerkiksi siihen, kun toimittaja yritti kysyä Putinilta Venäjän sotkeutumisesta Yhdysvaltojen presidentinvaaleihin. Ennen kuin Putin vastasi, Trump vastasi hänen puolestaan.

– On selvää, että tämä tapaaminen oli traaginen virhe.

Yhdysvaltalaisen Politicon toimittaja Steven Shepard jakoi McCainin lausunnon myös Twitterissä.

Hänen mukaansa lausunto on erikoinen: senaattorit eivät hänen mukaansa anna tällaisia lausuntoja presidentistä.

Saatikka sitten oman puolueensa presidentistä.

Lue myös:

    Uusimmat