Mainos

Relander jättää Soneran

Soneran toimitusjohtaja Kaj-Erik Relander eroaa. Relanderin ero astuu voimaan elokuun alussa. Relander jatkaa kuitenkin Soneran hallituksen neuvonantajana vuoden loppuun asti.

Soneran vt. toimitusjohtajana 1.8. alkaen toimii nykyinen varatoimitusjohtaja Aimo Eloholma uuden toimitusjohtajan tuloon asti. Uutta toimitusjohtajaa Sonera etsii talon ulkopuolelta. Soneran hallituksen puheenjohtaja Tapio Hintikka sanoo MTV3:lle, että uudeksi johtajaksi haetaan nimenomaan vahvaa yritystoiminnan johtajaa, ei välttämättä niinkään alan henkilöä. Tätä ratkaisua Hintikka pitää tarkoituksenmukaisena siksi, että Soneralla on suuret kasvupaineet ja paljon asioita hoidettavanaan.

Hintikka pitää Relanderin päätöstä yllättävänä.
-Olisin toivonut, että hän olisi jatkanut tehtävässään, Hintikka toteaa yhtiön tiedotteessa.

Pääomistaja, valtio, ei kommentoi Relanderin lähtöä mitenkään.

Relander siirtyy Lontooseen

Relander sanoo päätöksensä kypsyneen vähitellen vuoden aikana. -Soneran ympärillä olleet ilmiöt toivat tullessaan sellaisia lieveilmiöitä, ettei niitä voi pitää kenenkään näkökulmasta mielekkäinä, Relander sanoi MTV3:lle perustellessaan päätöstään.

Hallituksen ja yhtiön johdon yhteistyön hän sanoo sujuneen erinomaisesti. Hintikan mukaan Relanderin lähdöllä ei ole vaikutusta Soneran strategiaan tai yhtiön asettamiin päämääriin.

Elokuun alusta Relander siirtyy partneriksi amerikkalaiseen Accel Partner-pääomasijoitusyhtiöön. Hänen toimipaikakseen tulee Lontoo. Vuonna 1983 perustetun Accel Partnersin päämääränä on liittoutua Internet- ja viestintäyhtiöiden johdon kanssa ja kasvattaa niistä isoja toimijoita.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.