Mainos

"Rekkakuskit ajavat kännissä"

Kuljetusyrittäjä Seppo Venesjärvi on todella huolissaan vaarallisesta rekkarallista. Kokeneen rekkakuskin mielestä humalassa ajaminen on arkipäivää, eivätkä mitkään ajopiirturit tai työaikalait pidättele ympäripyöreitä päiviä ajavia kuskeja.

Orimattilalainen rekka-ammattilainen Seppo Venesjärvi on ollut 40 vuotta tien päällä. Venesjärvi väittää Yleisradion Keski-Suomen uutissivulla, että kuljettajien puolen promillen humalat ovat arkipäivää maanantai- ja tiistaiaamuisin.

- Väsyneenä ja pahimmassa tapauksessa pienessä krapulassa ajetaan. Ei tarvitse mennä kuin Tampereen Pirkkahoviin niin näkee, kuinka siellä kaksi käsin kannetaan kaljaa autoihin ja aamulla ollaan sitten pirteinä miehinä menossa tien päälle, Venejärvi sanoo Ylen nettisivulla.

Konkari listaa myös muita vaaroja, esimerkiksi olemattomat turvavälit. Hän näkee yhtenä ongelmana myös sen, ettei kuljettajilla ole soveltuvuustestiä.

- Jos etsin itselleni kuljettajaa, niin kysyn ensimmäiseksi, onko kaveri hakemassa asuntoa vai työpaikkaa. Raskaassa, reitittömässä liikenteessä on käytössä erittäin hienot autot, joissa kuljettajat voivat yöpyä. Kun menet vaikka Hirvaskankaalle katsomaan viikonloppuna, niin sieltä löytyy äijiä, jotka asuu autoissa. Monilla ei ole minkäänlaisia sosiaalisia kontakteja, ne asuu autossa, viettää siellä kaiken ajan. Ei ihme, että maantiellä voi tapahtua ihan mitä tahansa, ihmettelee Venesjärvi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.