Mainos

Rekkakiertueella etsitään 500 työpaikkaa nuorille

Yrittäjät tempaisevat nuorisotyöttömyyttä vastaan omalla rekkakiertueellaan. Kiertueen tarkoitus on synnyttää viisisataa uutta työpaikkaa alle 25-vuotiaille nuorille.

Työnantajat ovat huolissaan nuorten syrjäytymisestä ja siitä, että nuorisotyöttömyyden vuoksi saatetaan pahimmassa tapauksessa menettää kokonainen työsukupolvi.

Nuorisotyöttömyys on kasvanut jo noin 25 prosenttiin, työttömyyskortistossa on yli 30 000 nuorta. Yrityksissä työttömyys näkyy jopa tuhansina työpaikkahakemuksina.

Vaasan torilla yritettiin päivällä löytää oikeita töitä nuorille. Yritysten käynnistämässä Uralinko-rekassa oli mahdollista kuvauttaa itsensä ja saada vihiä avoimista työpaikoista.

Entä miksi yrittäjiä kiinnostaa nuorisotyöttömyys?

- No kyllähän yrittäjiä täytyy tämä asia kiinnostaa, ne on kuitenkin meidän tulevaisuuden tekijöitä, että jostain Suomeenkin ne täytyy saada, sanoo Vaasan Staffpointin aluepäällikkö Pasi Kovanen.

Tutkimusten mukaan nuorten työnsaantimahdollisuus heikkenee nopeasti työttömyyden myötä. Osa nuorista myös lopettaa itse jossain vaiheessa työn hakemisen.

Katso Outi Airolan raportti Vaasasta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.