Mainos

Rekkaiskuyhteyksistä epäilty tunisialaismies vapautettu

Avunannosta Berliinin rekkaiskuun epäilty 40-vuotias tunisialaismies on vapautettu, kertoo syyttäjän edustaja.

Tunisialaismiehellä arveltiin olleen yhteyksiä 12 kuolonuhria vaatineesta rekkaiskusta epäiltyyn Anis Amriin, ja syyttäjien mukaan Amrin puhelimessa oli miehen numero.

Syyttäjän edustajan mukaan juuri ennen rekan ajamista joulutorille Amri oli lähettänyt ääniviestin ja kuvan jollekulle, mutta kyseessä ei ollut eilen pidätetty ja nyt vapautettu mies.

– Tutkimukset apua antaneita tai iskusta tietäneitä kohtaan jatkuvat täyttä vauhtia, syyttäjän edustaja Frauke Koehler sanoi.

Hänen mukaansa neljä päivää iskun jälkeen julkaistu video, missä Amri vannoo uskollisuutta äärijärjestö Isisin johtajalle Abu Bakr al-Baghdadille on todettu aidoksi. Myös ase, jolla Amri ampui italialaista poliisia kohti Milanossa perjantaina oli samaa kaliiperia kuin rekan ohjaamossa ammuttu luoti. Tutkijat selvittävät edelleen, oliko kyseinen luoti ammuttu samalla käsiaseella.

Amrin kaappaaman rekan alkuperäisen puolalaiskuskin tarkkaa kuolinaikaa ei ole vielä saatu selville. Se oli kuitenkin Koehlerin mukaan hieman ennen joulutori-iskua. Raportti ruumiinavauksesta valmistuu tammikuun alussa. Koehler kiisti tiedotusvälineiden väitteet siitä, että kuljettajan kehossa olisi ollut puukotushaavoja.

Sen sijaan Koehler vahvisti saksalaismedioiden tiedot, että joulutorille syöksyneen rekan pysäytti ajoneuvon hätäjarrutusjärjestelmä.  

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.