Red Bullin F1-kuskista kova lausunto – "Menettää paikkansa"

Sergio Pérez menettää ennen myötä paikkansa Red Bullilla tällaisilla suorituksilla, Skyn F1-asiantuntija Ralf Schumacher sanoo.

Pérezillä on paljon todisteltavaa kammokierteensä jäljiltä. Meksikolainen on jäänyt viidessä GP:ssä peräjälkeen aika-ajoissa kymmenen parhaan ulkopuolelle, ja nyt, kun hän pääsi radalle Unkarissa, Red Bull oli pikavauhtia seinässä.

Pérez pyörähti heti ensimmäisellä aikakierroksellaan Unkarin GP:n ensimmäisissä vapaissa harjoituksissa. Seinään rysäyttäminen tuotti Red Bulliin mittavia vaurioita, ja sessio keskeytettiin hetkeksi punaisilla lipuilla.

Kriittiset äänensävyt Péreziä kohtaan yltyvät. Hänen sopimuksensa Red Bullilla kattaa vielä ensi vuoden, mutta töppäilyjä on tullut solkenaan jo hyvän tovin.

– Tällaista ei vain voi tapahtua. Pitkällä aikavälillä tämä tietää lopulta sitä, että hän menettää paikkansa, Ralf Schumacher latasi Pérezin tuoreen seinään painamisen jälkeen itävaltalaislehti Kronen Zeitungin mukaan.

– Red Bull ei voi antaa tällaisen jatkua.

Aikoinaan F1:ssä ajanut Schumacher pohti, että Daniel Ricciardo voisi olla Red Bullin autossa odotettua nopeampi. Kronen Zeitung raportoi viime aikoina liikkuneista huhuista, joiden mukaan australialainen voisi korvata piakkoin sähläilleen meksikolaisen.

Ricciardo hyppäsi juuri Red Bullin sisartalli AlphaTaurin ohjaimiin, kun tulokaskuski Nyck de Vries sai energiajuomajätiltä lähtöpassit. Ricciardo oli aiemmin tällä kaudella toiminut Red Bullin reservikuljettajana, ja hänellä on takavuosilta kokemusta myös Red Bullin kisakuskina.

Pérez on yhä MM-sarjassa toisena, mutta vastaansanomattomassa voittokulussa liitävä, tallikaverillaan lattiaa pyyhkinyt Max Verstappen on kärjessä 99 pistettä edellä.

Lue myös:

    Uusimmat