Rebecca meni nukkumaan terveenä – heräsi seuraavana aamuna vakavasti vammautuneena

Australialaisen Lindsayn perheen elämä muuttui yhdessä yössä, kun Rebecca-äiti heräsi seuraavana aamuna outoon kipuun ja puutuneisiin jalkoihin.

31-vuotias Rebecca Lindsay eli tavallista perhe-elämää kumppaninsa Michellen ja kahden lapsensa kanssa Gold Coastilla, Australiassa. Edessä oli työhaastattelu unelmien työpaikkaan paikallisessa poliisissa.

Kaikki muuttui kuitenkin heinäkuussa 2017 aivan tavallisena aamuna, kun Rebecca heräsi tunnottomiin jalkoihin ja oikealla puolella kehoa tuntuvaan kipuun.

– Luulin ensin, että olin vain nukkunut huonossa asennossa. Mutta kun tunne ei mennyt pois, huolestuin, että olen saanut halvauksen tai jotakin vastaavaa, joten menin lääkärille, Rebecca kertoo.

Lääkärissä Rebecca ohjattiin välittömästi ensiapuun. Oireenkuva sopi vakavaan, välittömästi hoitoa vaativaan hermojuurivaurioon Cauda equinan syndroomaan, jonka mahdollisuus haluttiin sulkea pois.

Syndroomaa ei kuitenkaan Rebeccalla todettu, ja hän kävi läpi muun muassa röntgenin, tietokonetomografian, kolme magneettikuvausta ja useita lannepistoja. Lopulta hänellä todettiin harvinainen selkäytimen poikittaistulehdus.

Selkäytimen poikittaistulehdus sekoittaa selkäytimen hermoviestejä, ja aiheuttaa kipua, lihasheikkoutta, halvaantumista sekä virtsarakon ja suoliston toimintahäiriöitä.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Koko elämä muuttui

Rebecca ja Michelle joutuivat diagnoosin jälkeen totuttelemaan täysin uudenlaiseen elämään, jota värittivät kipu, hämmennys ja pelko.

– Yritin jatkaa työskentelyä jonkin aikaa, mutta kun oireet pahenivat, lääkärini käski minun lopettaa, omaa pientä yritystään vetänyt Rebecca kertoo.

Oireiden pahentuessa voi olla mahdollista, että Rebeccalle kehittyy MS-tauti. Perhe yrittääkin nyt pärjätä Michellen palkalla, vaikka elämän kokonaiskustannukset ovat nousseet Rebeccan hoitojen takia.

Molemmat vanhemmat ovat huolissaan Rebeccan sairauden vaikutuksista heidän lapsiinsa. Molemmat pojat ovat kuitenkin olleet todella rohkeita ja auttavaisia.

– Pojat ovat olleet uskomattomia. He tietävät, kuinka tiukkaa meillä oli rahasta jouluna eivätkä he pyytäneet ollenkaan mitään lahjoja, Rebecca kertoo.

Kauheasta kokemuksesta huolimatta Rebecca kertoo olevansa kiitollinen kaikista hienoista asioista elämässään ja toivoo oikean hoidon mahdollistavan vielä joku päivä hänen unelmansa työskennellä poliisina.

Lähde: Kidspot

***

3:57

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja