Real Madrid Erling Braut Haalandin perässä – siirrolla järkyttävän kova hintalappu

Norjalainen hyökkääjäsensaatio Erling Braut Haaland saattaisi olla irrotettavissa Dortmundista – ei tosin ihan pikkurahalla.

Erling Braut Haaland on jalkapalloilija, jonka haluaisi riveihinsä lähes jokainen joukkue maailmassa.

Esimerkiksi Manchester United oli kiivaasti superhyökkääjän kintereillä talvella, mutta hän päätti valita Bundesliigan Dortmundin.

Nyt spekuloidaan jo Haalandin seuraavalla liikkeellä.

La Ligan jättiläinen Real Madrid on enemmän kuin kiinnostunut maalitykistä. AS kertoi, että Haalandilla ja Dortmundilla on vahva suullinen sopimus, joka pitäisi hänet Saksassa kesään 2022 asti.

Jos suullisen sopimuksen haluaisi rikkoa ja hankkia Haalandin jo tänä kesänä tai vuoden päästä, siirtosumma olisi vähintään 120 miljoonaa euroa.

Haaland siirtyi tammikuussa 2020 Dortmundiin neljän ja puolen vuoden sopimuksella. Borussia Dortmund tekisi hyvän tilin, sillä se maksoi siirtosummana Red Bull Salzburghille 20 miljoonaa, kahdeksan miljoonaa isälle ja 15 miljoonaa agentti Mino Raiolalle.

Jos AS:n tiedot pitävät paikkansa, Haaland menisi heittämällä kymmenen rahakkaimman siirron joukkoon jalkapallohistoriassa. Kallein siirto syntyi, kun Neymar vaihtoi 222 miljoonalla eurolla Bacelonasta PSG:hen vuonna 2017.

Norjalainen on tehnyt tällä kaudella kymmenen maalia yhdeksässä Bundesliigan ottelussa. Haaland teki heti maalin, kun Bundesliiga palasi tauolta ja Dortmund voitti Schalken 4–0.

Lue myös:

    Uusimmat