Ravintolat sulkeutuvat tänään ympäri Suomea – näin ikoninen helsinkiläiskahvila suhtautuu rajoituksiin: "Toivottavasti se riittää"

5:54
Ravintolat sulkeutuvat ympäri Suomea – näin sulkutila vaikuttaa ikonisen Ekberg Cafén toimintaan!

Suomen "sulkutilassa" astui maanantaina voimaan uusi koronarajoitus, kun ravintolat sulkeutuvat illalla leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla.

Koronatilanteen hillitsemiseksi ravintolat, baarit ja kahvilat sulkevat ovensa maanantaina kolmen viikon ajaksi. Sulkutilan on tarkoitus päättyä 28. maaliskuuta.

Ravintolat voivat sulkutilasta huolimatta myydä noutoruokaa, kunhan ruokailu tapahtuu muualla kuin asiakastiloissa.

Helsingin Bulevardilla sijaitseva Ekberg Café joutui maanantaiaamuna pitämään kahvilan ovet suljettuina. Asiakkaiden onneksi kahvilan myymälä palvelee edelleen.

Perheyrityksen toimitusjohtaja Nina Ekberg-Tkaczick kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että viime kevät opetti valmistautumaan poikkeusoloihin.

– Tietysti se on surullista, kun pitää laittaa kahvila kiinni, sillä se tietää vähemmän työtä työntekijöille. Toivottavasti hallitus tulee vastaan tukien suhteen, Ekberg-Tkaczick tuumaa.

Hallituksen päätökselle löytyy yrittäjältä kuitenkin ymmärrystä.

– Yhteistoimin tämä täytyy tehdä. Terveys menee aina edelle. Yrittäjänä tämä on tietysti vaikeaa, mutta pitää olla maltillisesti nämä kolme viikkoa, toivottavasti se riittää.

Katso koko haastattelu yllä olevasta videosta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja