Näin ravintolat on määrä sulkea poikkeusoloissa – ulosmyynti sallittua, ei koske vanhainkoteja eikä perustason alueita

2:32
Näin ravintoloiden toiminta muuttuu ensi viikosta lähtien – työministeri Tuula Haatainen kertoi rajoitustoimista tiedotustilaisuudessa.

Hallitus on antanut eduskunnalle esityksen, jolla ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset suljettaisiin asiakkailta väliaikaisesti kolmeksi viikoksi.

Lain on tarkoitus tulla voimaan ensi maanantaina 8. maaliskuuta, ja se olisi voimassa 28.3. saakka.

Ruoan ulosmyynti asiakkaille olisi kuitenkin sallittua. Sulku olisi voimassa leviämis- ja kiihtymisvaiheen alueilla. Perustasolla olevissa maakunnissa ravintolat voivat jatkaa toimintaansa.  Alueista säädetään erikseen valtioneuvoston asetuksella.

Esityksen mukaan suljettaisiin muun muassa kahvilat, ravintolat, baarit ja yökerhot, jotka ovat avoinna yleisölle. Rajoitus koskisi myös terasseja. Sulku ei koskisi esimerkiksi henkilöstöravintoloita ja vanhainkodeissa olevia ravintoloita.

Esitys perustuu hallituksen poikkeusoloihin, jotka todettiin tänään.

Seuraavaksi eduskuntaan

Hallituksen esitys etenee seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn, jonka jälkeen tasavallan presidentti vahvistaa lain ja valtioneuvosto antaa siihen liittyvän asetuksen, jolla määritellään sulkutoimenpiteiden kohteena olevat alueet. Asetus viedään eduskunnan jälkitarkastukseen.

Työ- ja elinkeinoministeriö valmistelee tukimallia, jolla voitaisiin antaa kohtuullinen korvaus sulkutoimenpiteistä kärsiville yrityksille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja