Mainos

Rautatieaseman kellotornin heikko kunto yllätti - remonttikulut liki viisi miljoonaa

Helsingin tunnetuimpiin maamerkkeihin kuuluvan rautatieaseman kellotornin remontti on loppusuoralla. Liki puolitoista vuotta kestäneet työt valmistuvat vappuun mennessä. Hintaa remontille tulee yli 4,7 miljoonaa euroa.

Rakennustelineiden purku alkaa tiistain vastaisena yönä, ja samalla häviävät kellotornin digitaalikellot. Tornin ympärillä olevan näköispeitteen poisto alkaa puolestaan ensi viikolla.

- Voi sanoa, että nyt oli jo korkea aika tehdä remontti. Jos sitä ei olisi tehty, kivien irtoamisen uhka olisi vähitellen kasvanut, kertoo rakennuttamispäällikkö Markku Aura VR-Yhtymästä.

Auran mukaan vuonna 1919 rakennetun tornin heikko kunto oli yllätys.

- Lähdimme 1,5 miljoonan euron kustannusarviosta, mutta kun tornia alettiin purkaa, näimme kuinka rapautuneita taustalaasti ja -rakenne olivat. Sen takia kaikki kivet piti irrottaa ja asentaa uudelleen.

Kunnostustöiden aikana tornin kaikki 3600 graniittikiveä siis purettiin, puhdistettiin ja asennettiin uudelleen. Myös kivien väliset saumat uusittiin. Kellotaulu on puhdistettu ja kellon koneisto huollettu. Myös kellon valaistus on uusittu ja minuuttipisteet kullattu.

Kellotornin korkeus kadunpinnasta on 49,6 metriä, ja sen julkisivu on Hangon punaista graniittia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.