Mainos

Rautakankikävelyä ja piereskelyä – näissä lajeissa haetaan nyt mestareita

Suomen kesätapahtumissa etsitään taas mitä kummallisimpien lajien parhaimmistoa.

Jos oma juoksuvauhti tai pallonpotkintataito ei riitä huippujen tasolle, mestaruustitteliä voi tavoitella esimerkiksi chilinsyönnissä tai piereskelyssä.

Alla olevasta listasta voit valita itsellesi parhaiten sopivan lajin ja ryhtyä sitten valmistautumaan koitosta varten.

Heittolajit

Useimmissa kesätapahtumissa testataan kilpailijoiden kykyä viskoa tavaroita.

Heitettävät esineet vaihtelevat pienestä suureen.

Suomen perinnelajien yhdistys järjestää liitosaappaanheiton EM-kilpailut Venäjän Pitkärannassa 10.–12. elokuuta. Parkkuussa heitetään puolestaan ämpäreitä ensi viikon lauantaina, 14. heinäkuuta.

Jos Nokian talousvaikeuden turhauttavat, vanhoja Nokia-luurejaan voi käydä turvallisesti viskomassa kännykänheiton MM-kilpailuissa 18. elokuuta Savonlinnassa. Maailmanennätyksen rikkomiseen vaaditaan vajaan 95 metrin heitto.

Kyllästyneen karjakon kannattaa puolestaan suunnata Varkauteen, jossa kisataan lypsyjakkaran heiton mestaruudesta jo tänään lauantaina.

Urheilulajit

Kesätapahtumista kuuluisin on kenties eukonkannon MM-kisa, joka käydään tänä viikonloppuna Sonkajärvellä.

Kestävyyskuntoaan voi kasvattaa myös muissa lajeissa. Jos suomalaisia huippuhiihtäjiä on uskominen, erilaisista suolajeista voi tarttua matkaan mitalin lisäksi myös teräksiset pakarat. Suopotkupallon MM-turnaus pelataan Ukkohallassa ensi viikonloppuna, ja suolentopallon mestaruudesta taistellaan heinäkuun viimeisenä viikonloppuna Haukivuorella.

Suomalaisesta tavaramerkistä, sauvakävelystä, on eräässä kesätapahtumassa tehty mielenkiintoinen muunnos: rautakankikävelyn SM-kisat sauvotaan 18. elokuuta Mustialassa. Voimaa tarvitaan kisassa tavanomaista keppiversiota enemmän, sillä kilpailijat kulkevat 125 metrin pituista rataa 6,5 kilon painoisten rautakankien ja metsurin turvasaappaiden kanssa.

Hieman kevyemmissä kengissä puolestaan potkitaan Reino-tohveleissa pelattava jalkapalloturnaus Reiska-MM Vesannolla 20.–21. heinäkuuta.

Taitolajit

Osa kesäkisoista vaatii tuurin tai kovan kunnon sijaan treeniä ja oikeanlaista tekniikkaa.

Perinnetöiden osaajille löytyy paljon tilaisuuksia todistaa taitonsa. Halonhakkuun ja hevoskynnön SM:t käydään Helsingissä ja Eurajoella elokuussa. Viikateniiton 20-vuotisjuhlakisat järjestetään puolestaan Limingassa tänään. Arvosteluperusteisiin kuuluvat viikatteen liiippaus, jäljen puhtaus, karhen muoto, niittoaika ja niittotyyli.

Nykyaikaisemmista lajeista kiinnostuneille sopivat ilmakitaransoiton MM-kisat Oulussa 22.–24. elokuuta. Pääsy lavalle on tosin rajoitettu: vain kansallisten kilpailuiden mestarit voivat osallistua taisteluun ilmakitaransoiton herruudesta.

Näppäräsormisten kannattaa kokeilla onneaan sormiskeittailun SM-kisoissa Helsingissä 3.–5. elokuuta.

Muut

Tampereella chilinsyönnin MM-kilpailuissa osallistujilta vaaditaan ennen kaikkea kestävää vatsaa. 26. elokuuta järjestettävässä kilpailussa syödään nimittäin maailman tulisinta chiliä Naga Morichia.

Viime vuonna voitto irtosi 181,57 gramman annoksella.

Chilinsyöntiharjoitusten lomaan sopivat hyvin astetta rennommat kisat Utajärvellä. Piereskelyn SM-kisat päästellään heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Voittajaksi kruunataan kovimmat desibelit aikaan saanut kisaaja.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.