Mainos

Rauhala: Tuloksessa myönteistä halpojen puhelinten keskihinnan nousu

Pohjola Pankin seniorianalyytikko Hannu Rauhala pitää Nokian tuloksessa positiivisena kehityksenä halpojen puhelinten keskihinnan nousua. Nokialla on paljon myyntiä juuri kehittyvillä markkinoilla, jossa myydään juuri halvemman hintaluokan puhelimia.

- Hyvä puoli oli se, että juuri niiden halpojen puhelinten keskihinta nousi. Mielestäni 43 euron keskihinta on aivan myönteinen, Rauhala kommentoi.

Älypuhelimet pettymys

Nokia markkinaosuus älypuhelimissa sen sijaan laski reilusti. Nokian mukaan sen osuus maailman älypuhelinmarkkinoista oli loka-joulukuussa 31 prosenttia. Edellisellä neljänneksellä osuus oli vielä 38 prosenttia ja vuosi sitten 40 prosenttia.

- Kyllähän amerikkalaiset ja aasialaiset kilpailijat ovat pystyneet ottamaan aika nopeasti markkinaosuutta itselleen kalliissa älypuhelimissa. Tämän vuoden markkinakasvu tulee aika suurelta osin älypuhelinmarkkinoilta, joten se tuo aikamoisia paineita markkinaosuudelle ja kasvunäkymille.

Tulos ei yllätys

Rauhalan mielestä Nokia loppuvuoden tulos ei kokonaisuudessaan ole yllätys. Tulos meni Rauhalan mielestä Nokian puheiden mukaisesti.

Pörssissä Nokian osake lähti heti tuloksen julkistamisen jälkeen laskuun. Rauhala löytää asialle kaksikin syytä.

- Syy Nokian osakkeen laskuun pörssissä oli se, että ohjeistus ensimmäiselle neljännekselle oli hieman pehmeähkö suhteessa odotukseen. Tuo ensimmäinen neljännes pakottaa miettimään sitä, millainen kannattavuusennuste tälle vuodelle tulee. Se nyt jäi odotuksista jonkin verran. Toinen syy osakkeen laskuun oli älypuhelinten markkinaosuuden lasku, rauhala selvittää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.