Mainos

Ratikat ja metrot uhkaavat tukilakolla

Raitiovaunut ja metrot uhkaavat pysähtyä Helsingissä perjantaina vuorokaudeksi, kun niiden kuljettajat järjestävät päivän mittaisen työnseisauksen. Ratikat ja metrot pysähtyisivät aamuneljältä ja kulkisivat seuraavan kerran lauantaiaamuna kello neljän jälkeen.

Työnseisauksella tuetaan Helsingin Bussiliikenne -yhtiön kunta-alan järjestöihin järjestäytyneen henkilöstön työtaistelua. Helsingin Bussiliikenteessä on kiistelty jo pitkään siitä, mitä työehtosopimusta yhtiössä noudatetaan, ja neuvottelut tästä jatkuvat tänään. Torstaina yhtiössä uhkaa alkaa kaksipäiväinen lakko, joka vaikeuttaisi huomattavasti bussiliikennettä pääkaupunkiseudulla.

Ratikka- ja metrokuskien työnseisaus perutaan, mikäli näissä bussilakon neuvotteluissa edistytään.

Kuljettajia edustavan Helsingin yhteisjärjestö JHL:n puheenjohtaja Tapio Havasto sanoi, että toteutuessaan kuskien työnseisaus pysäyttäisi raitiovaunu- ja metroliikenteen päiväksi käytännössä kokonaan: kuljettajista yli 90 prosenttia on Havaston mukaan JHL:n tai Jytyn jäseniä. Havasto arvosteli voimakkaasti Helsingin Bussiliikennettä siitä, että yksipuolinen päätös vaihtaa sopimusalaa ei ole normaalia suomalaista työmarkkinakulttuuria.

JHL ja Jyty ovat ilmoittaneet myös toisesta työtaistelusta, joka alkaa torstaina 3.6. ja jatkuu kaksi vuorokautta.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.