Raskaana olevan naisen perheineen piti olla maanantaina palautuslennolla – poliisi lykkäsi toimeenpanoa

Raskaana oleva afganistanilainen nainen oli perheineen otettu Joutsenon säilöönottokeskukseen palauttamista varten, vahvistaa rikosylikomisario Martti Hirvonen.

Afganistanilainen perhe, jonka äiti oli raskaana, oli saanut kielteisen turvapaikkapäätöksen ja perhe aiottiin palauttaa maanantain palautuslennolla.

Poliisi kuitenkin lykkäsi palautuksen toimeenpanoa.

– Käsittääkseni poliisi teki päätöksen Joutsenon säilöönottokeskuksessa, rikosylikomisario Martti Hirvonen sanoo.

Eilen huhuttiin, että maanantain palautuslennolla Afganistaniin olisi ollut lapsia ja raskaana oleva nainen. Poliisi kiisti väitteet tänään.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö pahoitteli väärää tietoa, mutta totesi, että käännytyspäätös oli raskaana olevan naisen osalta tehty ja peruttu myöhemmin.

Poliisi ei kommentoi, kuinka pitkällä naisen raskaus oli ja oliko se syy afgaaniperheen palautuksen lykkäämiseen.

– Ne ovat yksityisiä terveyteen liittyviä asioita.

Lapsi haettiin koulusta kesken oppitunnin

Etelä-Suomen Sanomat uutisoi tänään, että samaisen perheen lapsi oli haettu säilöönottoa varten koulustaan Asikkalasta kesken oppitunnin ja lapsi oli lehden mukaan järkyttynyt tilanteesta.

– Me tiedämme, että nämä lapset ovat meillä vain hetken. Mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun lähtö tapahtui näin nopeasti, kesken oppitunnin, rehtori Petri Haapanen sanoi Etelä-Suomen Sanomille.

Maahanmuuttovirasto kommentoi aiemmin tänään, että myös raskaana olevat ja lapset voivat saada kielteisen turvapaikkapäätöksen ja heidät voidaan palauttaa.

Jokaista päätöstä pohditaan Maahanmuuttoviraston turvapaikkayksikön johtajan Esko Repon mukaan sen kannalta, mitä yksilölle tapahtuu, jos hänet palautetaan kotimaahansa.

Palautuslentoa oli kokoontui vastustamaan maanantaina Helsinki-Vantaan toiseen terminaaliin yli 100 mielenosoittajaa.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja