Raskaana olevan 10-vuotiaan tytön isäpuoli pidätetty - epäillään tytön raiskaamisesta

10-vuotiaan tytön raiskaamisesta epäilty mies on pidätetty Paraguayssa, kertoo uutiskanava CNN:n nettisivut.

42-vuotiaan miehen epäillään raiskanneen tytärpuolensa ja saattaneen hänet raskaaksi. Mies on ollut kateissa ja poliisi tavoitti hänet eilen.

Mies on kieltänyt kaikki syytteet ja vaatii nyt DNA-testejä syntymättömästä lapsesta todisteiksi.

Raiskatun 10-vuotiaan tytön tapaus on noussut otsikoihin ympäri maailmaa sen jälkeen, kun kävi ilmi, ettei hänelle ole annettu mahdollisuutta aborttiin.

Paraguayn lain mukaan abortti voidaan sallia äidille, jos voidaan todistaa, että äidin henki on vaarassa. Paraguain terveysministerin mukaan ei voida osoittaa, että nyt raskaana viikolla 22 oleva 10-vuotias tyttö olisi hengenvaarassa.

Tytön perhe on pyytänyt, että lapselle voitaisiin tehdä abortti. Viranomaisiin on vedonnut myös ihmisoikeusjärjestö Amnesty.

Järjestön mukaan terveysviranomaisten pitäisi huomioida, että kyseessä on lapsi eikä 10-vuotiaan elimistö ole vielä kehittynyt niin, että synnytys olisi turvallinen. Amnestyn mukaan maan aborttilainsäädäntö on niin ikään kohtuuton, sillä se ei hyväksy aborttia edes raiskatuille naisille.

10-vuotiaan tytön raskaus tuli ilmi, kun tyttö vietiin sairaalaan huhtikuun puolivälissä kovien vastakipujen vuoksi.

Isäpuolen lisäksi myös tytön äiti on pidätetty. Häntä syytetään tyttärensä laiminlyönnistä.

10-vuotias tyttö on nyt sairaalassa ja hänen kuntoaan seurataan. Maan terveysministerin, Antonio Barriosin mukaan raskaus saa edetä.

 

 

 

 

 

Lue myös:

    Uusimmat