Mainos

Raskaan liikenteen tehoratsia Venäjän rajalla: Ylipitkiä työpäiviä, rikkinäisiä autoja ja huonosti lastattuja kuormia

Suomen poliisin ja Venäjän Karjalan tasavallan sisäministeriön yhdessä järjestämässä raskaan liikenteen ratsiassa on paljastunut vakavia rikkeitä.

Itä-Suomen poliisin tiedotteen mukaan yhdessä suomalaisessa kuorma-autossa punnittiin 4 000 kilon ylikuorma. Myös ajo- ja lepoaikarikkomukset olivat vakavia.

– Vuorokautinen ajoaika saisi olla enintään 10 tuntia, ja tarkastuksissa todettiin jopa 14 tuntia ylittäviä ajoaikoja, ylikomisario Petri Pahkin kertoo.

Pahkinin mukaan pääsääntöisesti ajoneuvokalusto oli hyvää ja kuljettajat hyvässä ajokunnossa.

– Epäkuntoisia ajoneuvoja tavattiin 16. Kahden ajo keskeytettiin, ja ne käännytettiin rajalta takaisin kotimaahansa. Pahimmat puutteet olivat painevuodot jarrujärjestelmässä ja vetolaitteiden epäkuntoisuudet. Kuorman varmistus oli puutteellinen neljässä tapauksessa. Niistä kirjoitettiin rangaistusvaatimus. Lisäksi oli useita lievempiä tapauksia, joissa annettiin ohjeita ja huomautuksia,

Suomen poliisi välittää yhteisessä valvontatapahtumassa todetut tieliikennelainsäädännön rikkomustiedot naapurimaan valvontaviranomaiselle.

Tavoitteena lisätä Suomen ja Venäjän liikenneyhteistyötä

Suomen poliisi ja Venäjän Karjalan tasavallan sisäasiainministeriö valvoivat raskasta liikennettä tehostetusti omilla alueillaan alkuviikolla.

Suomen puolella poliisi, tulli ja rajavartiosto valvoivat liikennettä Niiralan raja-asemalla, valtatiellä 6 Kesälahdella ja Tohmajärvellä sekä Lieksan Inarin rajanylityspaikalla. Rajamiehet tarkastivat asiakirjojen ja ajoneuvojen aitoudet, tulli polttoaineita ja muuta tavarankuljettamista ja poliisi raskaan liikenteen muiden osa-alueiden asianmukaisuutta.

Suomen puolella tarkastettiin 179 ajoneuvoa, joista ulkomaalaisia oli 73.

Viranomaisten tavoitteena oli tutustua yhteisen hankkeen avulla naapurimaiden välillä tapahtuvan raskaan liikenteen valvonnan erityispiirteisiin. Lisäksi hankkeella haluttiin laajentaa maiden välistä yhteistyötä, torjua kuljetusrikollisuutta ja paljastaa harmaata taloutta raskaassa liikenteessä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.