Mainos

Räsänen: Hallitus jätti uudistukset rahatta

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen moitti hallitusohjelmaa tänään alkaneessa puoluekokouksessa Turussa. Huomenna ohjelmassa on puheenjohtajiston valinta.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen arvostelee, että hallitus on jättänyt lupaamiaan uudistuksia vaille kunnon rahoitusta. Osa vaaleissa luvatuista uudistuksista puuttuu kokonaan.

- Ihmettelen vieläkin sitä, miksi äänestäjät antoivat tukensa puolueille, jotka eivät edes luvanneet taloudellista lisäpanostusta terveyspalveluihin, vaikka terveyden- ja vanhustenhuoltoa pidettiin kyselyjen mukaan tärkeimpänä vaalien tavoitteena, Räsänen purki pettymystään puoluekokouksessa Turussa.

Terveydenhuollon asiakasmaksujen korotuksetkin vain kärjistävät sosiaalista eriarvoisuutta.

- Vastuullinen ja välittävä Suomi ei sysäisi kuntatalouden rahoitusta sairaiden ja vanhusten kukkarolle, vaan terveydenhuollon rahoitus hoidettaisiin yhä vahvemmin yhteisvastuullisesti.

Hän hämmästeli, miten yksimielisesti hallituspuolueiden eduskuntaryhmät hyväksyivät suunnitelman antaa nais- ja miespareille oikeuden perheen sisäiseen adoptioon.

- Elämme merkillistä aikaa, kun ihmiskunnan historian luonnollisinta asiaa, äitiyttä ja isyyttä, joudutaan puolustamaan ikään kuin se olisi jonkun uskonnollisen ääriryhmän keksintö, Räsänen kummasteli.

Räsänen patisti Suomea myös tiiviiseen keskusteluun Venäjän kanssa eikä vain tyytymään EU-kanaviin. Ulkoministeri Ilkka Kanerva (kok.) on vakuuttanut Suomen aktiivisuutta puutulleja koskevassa kiistassa, mutta missä se näkyy, hän kysyi.

Säyseä ehdokastentti

Huomenna kristillisdemokraattien puoluekokousen ohjelmassa on puheenjohtajiston valinta.

Kolmen varapuheenjohtajan paikkaa tavoittelee kaikkiaan seitsemän ehdokasta. He sanailivat varsin sävyisästi puolueväen ehdokastentissä. Kokousväen kysymykset vaihtelivat luomutuotteiden käytöstä siihen, miten tärkeää on pitää ehdokkaista huolta vaalien jälkeenkin.

Vaalivaliokunta on ehdottanut varapuheenjohtajiksi Marjo Anttooraa Vammalasta, Asmo Maanselkää Jyväskylästä ja Peter Östmania Pedersörestä. Kaksi jälkimmäistä ovat jo nykyisin puheenjohtajistossa.

Valiokunta pudottaisi nykyisen varapuheenjohtajan Kari Kärkkäisen puoluejohdosta. Varkautelainen Kärkkäinen on ehdokasjoukon ainoa kansanedustaja.

Räsäselle ei ole tiedossa haastajaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.