Hyppää pääsisältöön
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista

Rapumainen kalamureke,pikainen pinaattimuhennos ja kukkakaaliraaste 22.8.2000

Julkaistu 23.05.2001 15:57

toim. Kati Nappa

Rapumainen kalamureke


500 g silakkafileitä, perattuja silakoita tai haukifileitä
1-2 tl suolaa
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1 prk (pieni) tomaattisosetta mustapippuria
1 rkl perunajauhoja
1 1/2 dl tillinkukintoja (kruunutilliä) ja -silppua

Silppua saksilla tillinkukintojen päät ja tilli. Vuoraa pitkulainen kakkuvuoka (1-1 1/2 l) kelmulla tai voitele ja korppujauhota se. Paloittele kala kuutioiksi ja nosta se monitoimikoneen kulhoon. Hienonna kala pitokytkimellä. Lisää suola, munat ja kerma (kaikki aineet kylmiä) ja pyöräytä tasaiseksi. Lisää tomaattisose, pippuri, perunajauhot ja lopuksi tillinkukinnot.

Kaada seos vuokaan tasoita pinta ja kypsennä uunissa 170 asteessa 45-60 min. Anna levähtää hetki ennen kumoamista. Poista kelmu. Tarjoa lämpimänä tai kylmänä perunoiden ja pinaattimuhennoksen kanssa. Vietettyään yön jääkaapissa maustuen, rapumainen kalamureke (varsinkin silakasta tehtynä), maistuu aivan herkulliselta ravulta ja sopii hyvin leikkeleeksi ja vaikka juhlapöytään.

Pikainen pinaattimuhennos


n. 250 g tuoretta pinaattia
1 prk (200g) tillillä tai yrteillä maustettua kevyttuorejuustoa

Huuhdo pinaatti ja poista paksuimmat lehtiruodot, jos tarpeen. Nosta pinaatit (joissa saa olla vähän vettä) paistokasariin tai kattilaan. Höyrytä pinaattia hetki omassa liemessään välillä käännellen. Lisää tuorejuusto ja anna kiehahtaa hetki.

Kukkakaaliraaste


1/2 rapea keräsalaatti
1/2-1 kukkakaali
pala paprikaa tai 1 tomaatti
1/2 dl omenamehua
tilkka viinietikkaa
1-2 tl currya
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Suikaloi salaatti ohueksi veitsellä tai raastimella. Raasta kukkakaali hienoksi. Kuutioi paprika tai tomaatti. Sekoita aineet ja ripottele sekaan curry ja suola sekä omenamehu. Sekoita hyvin. Tarkista maku. Anna vetäytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa kukkakaaliraaste mielellään erikseen alkupalana leivän kera.

Lifestyle

Lisää aiheesta:

Tässä on oikea tapa leikata graavilohiSydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä"Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässäJoulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinenMeteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"Kaivoluoto vs. Syrjänen: Kaksi tapaa tehdä graavilohi, mutta kumpi on parempi?

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 18:56
    Jouluruoka

    Tässä on oikea tapa leikata graavilohi

  • 17:59
    Sydänterveys

    Sydänkohtauksen riski nousee huomattavasti jouluaattona – lääkäri listaa kolme syytä

  • 16:44
    Jouluruoka

    "Seeprajuominen" on nyt selkeä ilmiö joulupöydässä

  • 15:13
    Jouluruoka

    Joulupöydän juustot kuntoon: Asiantuntija kertoo, miksi paksukaan homekerros ei aina ole vaarallinen

  • 12:20
    Jouluruoka

    Meteorologi Jenna paljasti kolmen päivän ruokavalionsa: "En suosittele tätä kenellekään"