Räppäri Redramalle luettiin syytteet – tilasi taikasieniä Hollannista

Rap-artisti Redramalle eli Lasse Melbergille, 46, luetaan Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa syytteet dopingrikoksista ja huumausainerikoksesta.

Syyttäjä vaatii Melbergille rangaistusta kahdesta dopingrikoksesta ja huumausainerikoksesta.

Huumausainerikoksessa on kyse siitä, että tämä on tuonut laittomasti maahan 145 grammaa tuoreita psilosybiiniä sisältäviä sieniä. Syyttäjän mukaan Mellberg tilasi sienet postitse Hollannista kotiinsa.

Paketti jäi tullin haaviin.

Melberg ei itse saavu oikeudenkäyntiin, sillä häntä ei ole velvoitettu tulemaan paikalle, hänen asianajajansa Anu Koivu kertoo.

Koivun mukaan Melberg on syyttäjän kanssa yhtä mieltä asian sisällöstä, mutta rikosnimikkeistä hän on osittain eri mieltä. Huumausainerikoksen Mellberg myöntää.

– Teko on jäänyt yritykseksi. Se ei teon otsikkoon vaikuta, mutta ehkä rangaistavuuteen, Anu Koivu totesi.

Syyttäjä vaatii ehdollista vankeutta

Melbergin puolustus on pyytänyt käräjäoikeudelta, että asia käsitellään osittain yleisön läsnä olematta. Perusteena on se, että puolustus kertoo sellaisia Melbergin terveydentilaan liittyviä arkaluonteisia seikkoja, jotka ovat lain nojalla salassapidettäviä.

Arkaluonteiset asiat liittyvät Melbergiä vastaan nostettuihin kahteen dopingrikossyytteeseen.

Syyttäjän mukaan Mellberg tilasi postitse kotiinsa dopingaineeksi luokiteltuja klomifeeniä sisältäviä tabletteja Intiasta ja Hongkongista. Klomifeeniä käytetään rintasyöpälääkkeenä ja lapsettomuuden hoidossa.

Syyttäjä kertoo vaativansa Melbergille ehdollista vankeusrangaistusta, jonka pituus on neljästä viiteen kuukautta. Rangaistukseen pituudessa tulee ottaa huomioon oikeudessa esiin tulleet salassa pidettävät seikat.

Puolustus taas katsoi, että oikea seuraamus olisi sakkorangaistus. Koivu perusteli asiaa huumausainerikoksen osalta siten, että korkeimman oikeuden linjauksen mukaan tuoreista sienistä olisi saanut vain muutaman käyttöannoksen.

Oikeus antaa ratkaisunsa kansliatuomiona 3. kesäkuuta.

"Otan vastaan seuraukset"

Redrama on jo aiemmin kommentoinut syytteitä omalla Instagram-tilillään.

– Olen toiminut väärin ja rikkonut lakia. Otin heti vastuun siitä ja otan vastaan seuraukset, mitkä tulevat. Huumausainesyyte liittyy retkahdukseen keväällä 2022. Sitten menin ja hoitoon ja olen ollut raittiina 6.9.2022 lähtien. Doping-rikoksessa on kyse minulle määrätystä lääkkeestä, hän kirjoitti.

Redrama on puhunut julkisuudessa avoimesti myös päihdeongelmastaan. Syyskuussa 2023 hän kertoi Instagramissa olleensa raitis vuoden ajan.

Lue myös:

    Uusimmat