- 3 00 g voi- tai lehtitaikinalevyä
- täyte:
- 4-6 kotimaista omenaa
- 1-2 dl aprikoosihilloa
- 1. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota mitta vuoasta, pohja+reunat . Nosta taikina kaulinta apuna käyttäen matalaan metalliseen piirakkavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperipyörylä (piirakka on helpompi nostaa vuoasta tarjoiluvadille). Vuoan halkaisija 28-30 cm. Painele taikina reunoille. Nosta vuoka taikinoineen jääkaappiin odottamaan. Pohjasta tulee huomattavasti rapeampi, kun taikina saa levähtää kylmässä ennen paistamista.
- 2. Pese omenat, poista keskusta omenaporalla ja leikkaa omenat pyöreiksi viipaleiksi.
- 3. Ota vuoka kylmästä. Lado omenat kauniisti vuokaan ja levitä päälle aprikoosihillo.
- 4. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia uunin keskiritilätasolla.
- 5. Anna jäähtyä hetken aikaa ja valuta sen jälkeen piirakka tarjoilulautaselle. Vetäise paperi pois alta. Tarjoa piirakka lämpimänä esim. kaura- tai soijajäätelön kanssa.
- Toim. Kati Nappa