Rapea omenapiirakka

  • 300 g voi- tai lehtitaikinalevyä
  • täyte:
  • 4-6 kotimaista omenaa
  • 1-2 dl aprikoosihilloa
  • 1. Kauli sulanut taikina ohueksi levyksi. Ota mitta vuoasta, pohja+reunat . Nosta taikina kaulinta apuna käyttäen matalaan metalliseen piirakkavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperipyörylä (piirakka on helpompi nostaa vuoasta tarjoiluvadille). Vuoan halkaisija 28-30 cm. Painele taikina reunoille. Nosta vuoka taikinoineen jääkaappiin odottamaan. Pohjasta tulee huomattavasti rapeampi, kun taikina saa levähtää kylmässä ennen paistamista.
  • 2. Pese omenat, poista keskusta omenaporalla ja leikkaa omenat pyöreiksi viipaleiksi.
  • 3. Ota vuoka kylmästä. Lado omenat kauniisti vuokaan ja levitä päälle aprikoosihillo.
  • 4. Paista 225 asteessa 25-30 minuuttia uunin keskiritilätasolla.
  • 5. Anna jäähtyä hetken aikaa ja valuta sen jälkeen piirakka tarjoilulautaselle. Vetäise paperi pois alta. Tarjoa piirakka lämpimänä esim. kaura- tai soijajäätelön kanssa.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat