Raparperihyve ja vaniljakastike 20.6.2001

Toim. Sari-Leena Heilanen

Raparperihyve

6-8 raparperinvartta
kanelia
100g voita tai margariinia
1 1/2 dl siirappia
3 dl kaurahiutaleita

Vaniljakastike

1 muna
2,5 dl maitoa
2,5 dl ruoanvalmistuskermaa
2 rkl sokeria
1 rkl perunajauhoja
1 tl vaniliinisokeria

Voitele uunivuoka ja laita uuni kuumenemaan 200C asteeseen. Pese ja kuori raparperit ja leikaa ne noin 1cm paksuisiksi viipaleiksi. Mausta kanelilla.

Sulata kattilassa rasva, lisää siirappi ja kaurahiutaleet. Kaada seos raparperipalojen päälle ja laita paistumaan uuniin noin 30 minuutiksi.

Valmista kastike. Riko muna kattilaan, lisää maito ja ruokakerma, sokeri, perunajauhot ja vaniliinisokeri. Kuumenna kastiketta koko ajan samalla sekoittaen. Poista kastike heti lämmönlähteeltä kun kastike on kiehahtanut. Jäähdytä kastike esim. laittamalla kattila pesualtaaseen joka on täytetty kylmällä vedellä.

Kun paistos on valmis tarjoa se herkullisen vaniljakastikeen kera.

Lue myös:

    Uusimmat