Ranskalainen lääkejätti haluaa viedä koronarokotteen ensin Yhdysvaltoihin – ei saa valtion hyväksyntää

Koronarokote voi todella olla saatavilla jo vuoden loppuun mennessä, sanoo Rokotetutkimuskeskuksen johtaja –"Lupaavia tuloksia" 7:50
Koronarokote voi todella olla saatavilla jo vuoden loppuun mennessä, sanoo Rokotetutkimuskeskuksen johtaja – "Lupaavia tuloksia"

Ranskalaisyritys ei saa tarjota koronavirusrokotetta ensin Yhdysvaltojen markkinoille, sanoo maan apulaisvaltiovarainministeri.

Apulaisvaltiovarainministeri Agnes Pannier-Runacherin mukaan Ranska ei voi hyväksyä sitä, jos lääkejätti Sanofi tarjoaa mahdollista rokotettaan ensin muihin maihin taloudellisista syistä.  Sanofin johtaja Paul Hudson sanoi viime viikolla Bloombergin haastattelussa, että mahdollista rokotetta tarjotaan ensin Yhdysvalloille, koska se laajensi yhteistyötään yrityksen kanssa aikaisemmin tänä vuonna.

– Niin se menee, koska he panostivat siihen, että suojaavat väestönsä ja saavat talouden taas pyörimään, Hudson sanoi.

Sanofi kehittelee rokotetta yhdessä britannialaisen GlaxoSmithKline-yhtiön kanssa. Sanofi on kuitenkin saanut vuosien mittaan kymmeniä miljoonia euroja tutkimusrahaa Ranskan valtiolta.

Pannier-Runacher sanoi ottaneensa välittömästi yhteyttä Sanofiin sen jälkeen, kun Hudsonin, joka on britti, kommentit tulivat julki.

– Sanofin Ranskan toimintojen johtaja vakuutti minulle, että rokotetta tulee sataville jokaiseen maahan ja luonnollisesti myös Ranskaan, mikä on selvääkin, koska sitä tuotetaan Ranskassa, apulaisvaltiovarainministeri sanoi.

Koronavirusrokotteen kehittäminen on vielä alkutekijöissään. Mahdollinen rokote saataneen jakeluun aikaisintaan ensi vuoden lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat