Rakennustiedolla kolminkertainen juhlavuosi

Tänä vuonna tulee kuluneeksi seitsemän vuosikymmentä siitä, kun Helsingissä avattiin pysyväinen rakennusainenäyttely.

60 vuotta sitten suunnittelijoiden ja rakentajien käyttöön ilmestyivät ensimmäiset RT-kortit edistämään omalta osaltaan hyvän rakennustavan yleistymistä.

Rakennustiedon juhlavuoden viettämiseen on kolmaskin hyvä syy. Kolmekymmentä vuotta sitten arkkitehdit ja rakennusmestarit perustivat Rakennustietosäätiön (RTS) edistämään paitsi hyvää rakennustapaa myös hyvää kaavoitus- ja kiinteistönpitotapaa.

Varsin laajapohjaisessa säätiössä rakennusala on edustettuna 43 eri järjestön ja yhteisön kautta. Säätiö mm. jakaa vuosittain stipendejä yhdyskuntasuunnittelua, arkkitehtuuria ja rakennustekniikkaa käsittelevien kirjojen, artikkeleiden, näyttelyiden ja vastaavien laatimiseen.

Säätiö omistaa Rakennustieto Oy:n, joka on Suomen johtava rakennus- ja kiinteistöalan tietopalvelutalo. Se kustantaa ja markkinoi RT-, KH- yms. kortistoja, kirjoja, ATK-ohjelmia sekä videotuotteita ja harjoittaa rakennustarvikenäyttelytoimintaa viidellä paikkakunnalla Suomessa: Helsingissä, Lappeenrannassa, Tampereella, Kuopiossa ja Oulussa. Ulkomaiset tytäryhtiöt pyörittävät näyttely- ja kustannustoimintaa Pietarissa, Moskovassa, Tallinnassa ja Riikassa.


Ajantasaista rakennustietoa on runsain mitoin tarjolla myös internetissä. Rakennustiedon sivuilta Sieltä löytyvät niin RT-kortit kuin sähköinen kirjakauppakin.

Mielenkiintoinen sähköinen palvelumuoto on Rakennusluuppi, joka on Rakennustieto Oy:n ylläpitämä vanhojen ylijääneiden rakennustarvikkeiden ja maamassojen kauppaan tarkoitettu tietopankki.

------------------------------------

Rakennustietosäätiön yliasiamiehenä on vuodesta lähtien toiminut Gunnel Adlercreutz, jolle Tasavallan Presidentti myönsi viime marraskuussa professorin arvonimen. Hän on toiminut myös mm. Suomen Arkkitehtiliiton puheenjohtajana sekä lukuisissa taiteeseen, arkkitehtuuriin ja rakennusalaan yleensä liittyvissä asiantuntija- ja luottamustehtävissä - niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja