Rakennusalan vaikeuksissa hopeareunus remonttia tai talon rakentamista suunnittelevalle – "Saa haarukoitua hinnan kuntoon"

Miten rakennusalan vaikeudet näkyvät omaa kotiaan rakentavien projektissa? 2:46
Miten rakennusalan vaikeudet näkyvät omaa kotiaan rakentavien projekteissa? Viiden jälkeen -ohjelma vieraili Malmen perheen työmaalla Kirkkonummella.

Rakennusalan vaikeuksista on uutisoitu paljon viime aikoina. Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna haettiin konkurssiin 782 rakennusalan yritystä. Kun työmaat seisovat, on myös työvoimaa vapaana.

Remontoijalle tai talon rakentamista suunnittelevalle tilanne saattaa näyttäytyä osaavan työvoiman parempana saatavuutena. Rakentamisessa ja remontoinnissa koulutusta ja neuvoja ilmaiseksi antava Peruskorjaamisen ja Rakentamisen Kehittämiskeskus ry:ssa on myös huomattu, että reagointiaika remonttien tai rakennusprojektien tarjouspyyntöihin on merkittävästi lyhentynyt.

– Tarjouksia saadaan hanakammin. Pari vuotta sitten saatoit saada kilpailutustilanteissa tarjouksia yksi tai kaksi. Se vähän ahdistaa silloin, kun ei ole valinnanvaraa. Tarjouksia pitäisi pyytää ainakin viisi, jopa kymmenenkin. Silloin saa haarukoitua hinnan kuntoon, toteaa PRKK:n rakennusmestari Timo Jokela.

Jokela muistuttaa, että remontointia kannattaa kuitenkin tehdä tarpeen eikä olosuhteiden mukaan. Esimerkiksi peruskorjauksia taloyhtiöissä Jokela ei suosittele siirtämään hamaan tulevaisuuteen.

Remontit taloyhtiöissä on yleensäkin vetkutettu liian pitkälle. Peruskorjaamisen täytyy tapahtua ennen kuin vesikatto on vuotanut.

Vinkit mökin tai omakotitalon rakentajalle 10:28
Viiden jälkeen -ohjelmassa puhuttiin, mitä hyötyä on työvoiman hyvästä saatavuudesta taloa tai mökkiä rakentamaan aikovalle. Katso koko haastattelu videolta!

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat