Mainos

Rajua mustasukkaisuutta - kaveriporukka pahoinpiteli tylysti kaksi 14-vuotiasta

14-vuotias tyttö pahoinpideltiin Helsingin Kampin metroasemalla viime keväänä.

Pahoinpitelyn uhriksi joutunut tyttö oli ollut Kampin ostoskeskuksessa tapaamassa ystäviään. Hänen poistuessaan ostoskeskuksesta, neljä tyttöä ja yksi poika lähtivät seuraamaan häntä. Metrotunneliin johtavien liukuportaiden luona seurueen vanhin tyttö, 18-vuotias, kietoi avainketjun nyrkkinsä ympärille ja iski uhria poskipäähän.

Oikeudessa kuultujen todistajalausuntojen perusteella yksi seurueen tytöistä oli sanonut, että lyönnin syy oli mustasukkaisuus uhrin poikaystävästä.

Kasvoihin kohdistuneen iskun jälkeen seurue matkasi Rautatientorin metroasemalle. Iskun saaneesta tytöstä pidettiin kiinni, jotta hän poistui metrosta samalla pysäkillä kuin muu seurue.

Metrotasanteella tyttö työnnettiin aseman hissiin, missä häntä oli lyöty. Lyönnin seurauksena tyttö kaatui maahan, jonka jälkeen useampi seurueen jäsenistä alkoi potkia 14-vuotiasta.

Pahoinpidelty tyttö hakeutui saamiensa pintaruhjeiden ja vatsakivun vuoksi seuraavana päivänä lääkäriin. Ensiapupäivystyksen lääkäri arvioi tytön päähän kohdistuneiden iskujen ja potkujen olleen hengenvaarallisia.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi kaksi tyttöä pahoinpitelystä.

Toinen tyttö hakataan ja potkitaan

Muutama kuukausi myöhemmin seurue syyllistyi toisen 14-vuotiaan tytön pahoinpitelyyn Helsingin Oulunkylässä. Pahoinpitelyn syy oli tälläkin kertaa mustasukkaisuus.

Uhria oli ensin huoriteltu, koska hänen kerrottiin osoittaneen kiinnostusta ex-poikaystäväänsä kohtaan. Entinen poikaystävä seurusteli tapahtumahetkellä jo toisen tytön kanssa.

Tämän jälkeen uhri oli työnnetty läheiseen lasten uima-altaaseen. Hän oli yrittänyt huutaa apua, mutta se ei tuottanut tulosta. Lyhyen karkuun juoksun jälkeen tyttö kaadettiin maahan ja häntä alettiin potkia. Tämän jälkeen 14-vuotias raahattiin läheiseen metsikköön, missä tyttöä vaadittiin aloittamaan "yks´ykkönen", eli tappelu valitsemaansa vastustajaa vastaan.

Uhrin nimesi vaatimusten vuoksi lopulta vastustajansa ja tappelu alkoi. Muutaman lyönnin jälkeen se päättyi siihen, että vastustaja kuristi tyttöä niin, että häneltä lähti omien sanojensa mukaan hetkeksi taju. Tämän jälkeen hänen päällään oli hypitty.

Lääkäri arvioi myöhemmin uhrin päähän kohdistetun väkivallan vaaralliseksi.

Käräjäoikeus tuomitsi pahoinpitelystä kolme tyttöä. Tuomittujen tyttöjen sanktiot vaihtelevat sakoista vankeusrangaistukseen. Koska kyse oli useamman kohdalla nuorena henkilönä tehdystä pahoinpitelystä, vankeusrangaistus määrättiin ehdollisena.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.