Raju takaisku uralle! Suomalaislupaus Niko Kari sai todella tylyt lähtöpassit F3-tallista – "Tilanne on sekava"

0:49
Videolla Niko Karin viime kauden otteita.

Suomalainen kuljettajalupaus Niko Kari on saanut kenkää F3-luokassa kisaavan Charouz Racing System -tallin ohjaksista.

Suomalaiskuljettajan edustajat tiedottivat tapahtuneesta torstaina. Tiedotteen mukaan tshekkitalli Charouz Racing System ilmoitti Karille keskiviikkona irtisanoneensa suomalaiskuljettajan sopimuksen yksipuolisesti. Karin korvaa toinen tshekkiläinen kuljettaja.

– Tilanne on juuri nyt sekava. Minulla oli voimassa oleva kuljettajasopimus koko kaudesta ja olin valmistautunut kauden alkuun huolellisesti. Emme vielä tiedä mitä tuleman pitää, mutta varmuudella tänä viikonloppuna en ole viivalla mukana, Kari toteaa tiedotteessaan.

Kari myöntää, että yllätyksenä tulleet lähtöpassit asettavat suuria haasteita hänen uralleen.

– Vaikka tilanne tallin kanssa selkenisi, niin yksikin väliin jäänyt osakilpailu tarkoittaa mestaruus- tai mitalimahdollisuuksien katoamista. Kaksi päivää ennen kauden alkua purettu kuljettajasopimus on urani kannalta haastava tilanne, Kari harmittelee.

Kari on ajanut F3- ja sen edeltäjässä GP3-luokassa kolmen edelliskauden ajan. Viime kaudella Trident-tallin ratissa ajanut Kari sijoittui kaudella sijalle 12. Palkintokorokkeelle hän ajoi kahdesti.

Red Bullin nuorten kuljettajien ohjelmasta vuonna 2017 pudotetun Karin otteet ovat viime kausina olleet heikohkoja, eikä suomalaiskuski ole pystynyt lunastamaan potentiaaliaan.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja