Mainos

Raipparangaistuksen uhkaaman sudanilaisen oikeudenkäynti jatkuu

Sudanissa jatkui tänään paljon huomiota saanut oikeudenkäynti housuihin pukeutunutta sudanilaista naista vastaan. Toimittaja Lubna Husseinia uhkaa pahimmillaan 40 raipaniskua rangaistuksena säädyttömäksi tulkitusta pukeutumisesta.

Oikeudenkäynti on nostanut esiin naisten huonon aseman Sudanissa. Poliisi hajotti kyynelkaasulla naisjoukon, joka osoitti mieltä Husseinin puolesta oikeustalon edessä.

Tuomari lykkäsi ratkaisuaan syyskuuhun selvittääkseen suojeleeko Husseinia oikeudellinen koskemattomuus sen takia, että hän oli YK:n palveluksessa kun hänet pidätettiin heinäkuun alussa housuasuisena ravintolassa. Hussein on kieltäytynyt vetoamasta koskemattomuuspykälään ja irtisanoutunut sittemmin työstään YK:ssa.

Hussein kertoi toimittajille aikovansa käydä oikeustaistelua maan perustuslakituomioistuinta myöten, koska hänestä säädytöntä pukeutumista koskeva laki on perustuslain ja islamilaisen sharia-oikeuden vastainen.

Amnesty: Raippa epäinhimillinen rangaistus

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International tuomitsee raipparangaistuksen käytön ja tukee Lubna Husseinia oikeudenkäynnissä.

- Raipparangaistus on julma, epäinhimillinen ja alentava rangaistus, jota ei tulisi käyttää yhdessäkään yhteiskunnassa, Suomen Amnestyn tiedottaja Anu-Elina Jaskari sanoo MTV:n uutisille.

Jaskarin mukaan Husseinin tuomitseminen raipparangaistukseen pelkästään säädyttömästä pukeutumisesta on ehdottomasti väärin.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.