Mainos

Rainer Erlundille syyte hyväksikäytön yrityksestä

Kansanedustaja Rainer Erlund joutuu syytteeseen lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä ja kotirauhan rikkomisesta.

Valtionsyyttäjä Christer Lundström kertoi syytepäätöksestä Erlundia vastaan tänään. Jutun haastehakemus on toimitettu Raaseporin käräjäoikeuteen, jossa juttua tullaan todennäköisesti käsittelemään alkusyksystä.

Lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä on säädetty rangaistukseksi enintään neljä vuotta vankeutta. Kun on kysymyksessä yritys, maksimirangaistus on kolme vuotta vankeutta. Kotirauhan häirinnästä voi saada sakkoa tai enintään kolme kuukautta vankeutta.

Erlund myöntänyt soitelleensa

Erlundia epäillään 16-vuotiaan hankolaistytön häirinnästä puhelimitse. Erlundin puheluista tehtiin ilmoitus poliisille, ja Erlund on myöntänyt soittaneensa tytölle.
Myöhemmin selvisi, että Erlund oli vuonna 1983 tuomittu kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen yrityksestä lapsenryöstöön. Hän oli yrittänyt viedä 14-vuotiaan tammisaarelaistytön hotellihuoneeseen Helsinkiin valokuvattavaksi.

Ensimmäistä kauttaan istuva Erlund, 59, valittiin eduskuntaan Uudenmaan vaalipiiristä. Hän on toistaiseksi luopunut edustajantehtävistään.
(STT)


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.