Mainos

Raimo Sirkiästä Savonlinnan oopperajuhlien taiteellinen johtaja

Oopperalaulaja Raimo Sirkiä, 50, on valittu Savonlinnan oopperajuhlien uudeksi taiteelliseksi johtajaksi. Hänen kautensa alkaa 1.elokuuta 2002.

Oopperajuhlien kannatusyhdistyksen valtuusto päätti asiasta yksimielisesti kokouksessaan tänään. Sirkiä seuraa tehtävässä Jorma Hynnistä.

Raimo Sirkiä on kansainvälisten oopperanäyttämöiden mielenkiintoisimpia dramaattisia tenoreita. Hänen äänenvärinsä sopii yhtä hyvin Wagnerin Tannhäuseriin ja Tristaniin kuin Verdin Otelloon ja Radame'siinkin.

Sirkiä on vieraillut Savonlinnan oopperajuhlilla jo parikymmentä vuotta. Hän voitti juhlilla Timo Mustakallio -laulukilpailun 1981, ja vuonna 1982 hän jo lauloi Olavinlinnan lavalla.

Tänä kesänä Sirkiä nähdään Savonlinnassa Aidan Radame'sin roolissa. Hän laulaa myös Verdin Requiemin solistikvartetissa.

Raimo Sirkiä on kuulunut vuodesta 1990 Kansallisoopperan solisteihin. Kaudesta 1991-92 hän on myös Deutsche Oper am Rheinin solistikunnassa Düsseldorfissa. Hänen ensimmäinen vakinainen kiinnityksensä oli Kielin oopperassa 1983-1985.

Viime vuonna Sirkiä lauloi ensimmäistä kertaa Bayreuthissa Lohengrinin roolin. Lisäksi hän esiintyy monissa Euroopan johtavissa oopperataloissa. Sirkiän valinnan lisäksi Oopperajuhlien valtuusto päätti nimittää toimitusjohtaja Jan Hultinin oopperanjohtaja Paavo Suokon varamieheksi 1.kesäkuuta alkaen. Hultin hoitaa tehtävää oman toimensa ohella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.