Raimat Chardonnay 2003

  • Raimat
  • D.O. Costers del Segre, Espanja
  • Hinta: 9,39 €
  • Alkon numero: 7045

Raimatin viinitalo tai oikeammin sen päärakennus rakennettiin 1918. Suunnittelijana toimi modernisti arkkitehti Rubió i Bellver. Hän perusti suunnitelmansa ”katedraali” konseptiin, joka tulee hyvin esille rakennuksen julkisivussa. Domingo Triayn suunnittelema myöhäisempi laajennus vuonna 1988 antoi rakennukselle sen lopullisen muodon.

1960-luvulla Raimatin viinin viljelyssä tapahtui suuri murros. Vaikuttimena oli uuden maailman viinien menestys. Californialaisia viljelytapoja hyödynnettiin Macabeo, Xarello and Parellada-rypäletarhoilla. Samalla uusia lajikkeita kuten Cabernet Sauvignonia, Chardonnayta, Pinot Noiria and Merlotia istutettiin. Kokemuksen puutteesta huolimatta näiden uusien lajikkeiden kanssa onnistuttiin hyvin. Näin talon ja sen viinien nimi maailmalla vahvistui.

Raimat on eräs maailman johtavista enologisista- ja viinitutkimuskeskuksista. Kaikki tuotantotavat, jotka talo ottaa käyttöön, on ensin testattu vuosia kestävissä tutkimuksissa. Näin taataan kuluttajalle tuotteen hyvä laatu. Raimatilla on myös espanjan laajimmat viiniviljelykset ja se on maan suurin viinintuottaja. Tämä johtuu suurelta osin Codorniun-cava tarhoista sekä tuotannosta.

Tämän tammettoman Chardonnayn rypäleet poimittiin syyskuun ensimmäisellä puoliskolla. Viinissä on pyritty tuomaan esille lajikkeen aromi omenan ja ananaksen aromien korostuessa. Siitä on pyritty saamaan täyteläinen viini, jolla on pehmeä suutuntuma ja hyvä hedelmäisyys.

Viini on väriltään vaalean keltainen. Tuoksu on puhdas ja raikas sekä nuorekkaan hedelmäinen. Mukana on persikkaa, hunajaa sekä eksoottisia hedelmiä. Maku on kuiva ja alkaa hedelmäisesti, mutta sitä tasapainottaa hyvä hapokkuus. Maussa korostuvat samat elementit kuin tuoksussa, joten viini on hyvin tasapainoinen.

Minkä kanssa?

Tällainen viini on hyvä kesän yleisviiniksi. Toimii hyvin keveiden kalaruokien kanssa kuten myös kesäisten salaattien kera. Tämä on mainio viini viilennettynä kuumana kesäpäivänä; ulkoilmassa hyvien ystävien kanssa!

Tarjoile viini n. +8 asteisena

Viiniartikkeli: Sommelier Petri Pellinen/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja