Räikkönen tykitti häikäisevästi eturiviin – Bottas pahassa paikassa

Lewis Hamilton otti ylivoimaisesti paalupaikan kotikisassaan Britannian GP:ssä. Kimi Räikkönen ajoi upeasti kakkoseksi, eli eturiviin.

Hamilton paukutti viimeisellä yrityksellä pitelemättömästi jokaiselle sektorille pohja-ajan ja otti paalun ajalla 1.26,600. Räikkönen pääsi lähimmäs, mutta hänkin hävisi Hamiltonille 0,547 sekuntia. Räikkönen lähtee huomiseen kisaan kakkosruudusta.

Hamiltonilla joutui hieman jännittämään paalunsa puolesta, sillä tuomaristo tutki tilannetta, jossa hän hidasti Romain Grosjeanin ajamista. Rangaistusta ei kuitenkaan ollut. Paalu oli Hamiltonille uran 67:s, joten hän on enää yhden ykköstilan päässä Michael Schumacherin kaikkien aikojen ennätyksestä.


Sebastian Vettel nappasi kolmannen ruudun, hän jäi Räikkösestä 0,209 sekuntia. Valtteri Bottas epäonnistui viimeisellä yrityksellään ja jäi neljänneksi. Bottaksella on lisäksi viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisen takia, joten hän lähtee kisaan yhdeksännestä lähtöruudusta. Bottaksella oli jälleen tiukka taistelu Vettelin kanssa, tällä kertaa suomalainen hävisi 0,020 sekunnilla.

MAINOS

Britannian F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Britannian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

F2-kisat: la klo 16.55 ja su 11.15 
GP3-kisat: la klo 18.25 ja su 9.55 

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Bottas taktikoi toisessa osiossa ajamalla parhaan kierroksensa pehmeällä rengasseoksella. Hän lähtee kisaan siis pykälää kovemmalla renkaalla kuin muu kärkikymmenikkö.

Aika-ajon ensimmäinen osio oli todella haasteellinen. Alussa satoi vettä, mutta Daniel Ricciardon auton hyytymisestä seurannut punainen lippu sekoitti peliä, kun sade loppui ja rata nopeutui huomattavasti.


McLaren otti valtaisan riskin Fernando Alonson kohdalla. Hän oli ajamassa välikelin renkailla nopeaa kierrosta, mutta Alonso tuli sisään ja hänelle laitettiin kuivankelin kumit alle. Hän ehti muutaman sekunnin murto-osan turvin aloittamaan nopean kierroksen ennen kuin ruutulippu liehui. Alonso pamautti ylivoimaisesti nopeimman ajan, peräti 1,3 sekunnin erolla toiseksi nopeimpaan Max Verstappeniin. Hän oli lopulta aika-ajossa 13:s, mutta hän putoaa rangaistustensa takia viimeiseen lähtöruutuun. Tallikaveri Stoffel Vandoorne oli upeasti yhdeksäs ja pesi ensi kertaa tällä kaudella Alonson aika-ajossa. Vandoorne nousee kahdeksanteen ruutuun Bottaksen rangaistuksen takia. Bottas starttaa kisaan Vandoornen ja Grosjeanin välistä.


Ricciardo sai tällä kertaa Red Bullin käyttämän Renault-moottorin luotettavuusongelmilta sormilleen. Ricciardo ehti ajaa ensimmäisessä osiossa mukavaa vauhtia, mutta hänen autonsa jäi radan varteen voimayksikön vian takia. Hän veikkasi heti, että koneen turbo petti.

Ricciardolla on jo nyt allaan viiden lähtöruudun rangaistus vaihdelaatikon vaihtamisen takia, ja lisää saattaa olla luvassa. Ricciardo miehittää näin ollen kisassa viimeistä lähtöriviä Alonson kanssa. Alonso on saanut viikonloppuna 30 lähtöruudun rangaistukset voimayksikön osien vaihdon vuoksi.

Toinen Red Bull -kuski Max Verstappen oli viides ennen Renault'lla vahvaa viikonloppua ajavaa Nico Hülkenbergia. Hekin hyötyvät Bottaksen rangaistuksesta.

Britannian GP:n aika-ajon tulokset:

1.       Lewis Hamilton, Mercedes

1.26,600

2.       Kimi Räikkönen, Ferrari

+0,547

3.       Sebastian Vettel, Ferrari

+0,756

4.       Valtteri Bottas, Mercedes *

+0,776

5.       Max Verstappen, Red Bull

+1,530

6.       Nico Hülkenberg, Renault

+2,256

7.       Sergio Perez, Force India

+2,302

8.       Esteban Ocon, Force India

+2,474

9.       Stoffel Vandoorne, McLaren

+2,818

10.   Romain Grosjean, Haas

+2,949

11.   Jolyon Palmer, Renault

 

12.   Daniil Kvjat, Toro Rosso

 

13.   Fernando Alonso, McLaren **

 

14.   Carlos Sainz, Toro Rosso

 

15.   Felipe Massa, Williams

 

16.   Lance Stroll, Williams

 

17.   Kevin Magnussen, Haas

 

18.   Pascal Wehrlein, Sauber

 

19.   Marcus Ericsson, Sauber

 

20.   Daniel Ricciardo, Red Bull ***

 

* = Bottakselle viiden lähtöruudun rangaistus

** = Alonsolle 30 lähtöruudun rangaistus

*** = Ricciardolle viiden lähtöruudun rangaistus

Juttua päivitetty kello 17.04: Hamilton ei saanut rangaistusta Grosjeanin hidastamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat