Räikkönen nöyränä Vettelin auttamisesta – "Ei maksanut minulle mitään"

Räikkösellä ajovirhe aika-ajossa 0:46

Sebastian Vettel oli erittäin kiitollinen Kimi Räikkösen tarjoamasta vetoavusta Belgian GP:n aika-ajossa. Suomalaisen avustama Vettel ajoi kolmannen sektorin pohjat ja koki, että Räikkönen nosti hänet Valtteri Bottaksen edelle kakkosruutuun.

MAINOS

Belgian F1-viikonloppu
C Morella!

Sunnuntai: Belgian GP klo 14.55, ennakkotunnelmat klo 13.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More ja aloita katselu vaikka heti.

Räikkönen teki viimeisellä yrityksellään jarrutusvirheen, mikä vesitti hänen oman mahdollisuutensa aikaparannukseen. Sitten hänelle kerrottiin, että Vettel on perässä ja Räikkönen päätti, että koittaa tarjota apua tallikaverilleen.

– Tein virheen, olin tulossa sisään. Jos pystyn auttamaan tiimiä, teen sen, Räikkönen totesi motorsport.comin mukaan.

– Se ei maksanut minulle mitään, koska olin tulossa varikolle. Tiesin, että hän on takana, joten kiihdytin ja yritin auttaa häntä suoralla. Se oli niin yksinkertaista, taustalla ei ole mitään isompaa tarinaa, Räikkönen sanoi.


Vettel kiitti Räikköstä tämän spontaanista tuesta.

– Kun hän teki virheen ja olimme sillä tavalla radalla, kai hän ajatteli, että "annan vähän vetoapua", mikä oli aika mukavaa ja ehdottomasti hyödyksi minulle. Se ei ollut suunniteltua. Jotkut tallit kokeilivat vetoa aiemmin aika-ajossa, mutta yleensä näitä ei voi suunnitella, Vettel kertasi.

– Se oli todella spontaania.

Vettel kukisti Bottaksen lähes kolmella kymmenyksellä. Hän kertoi, että auton etupää oli "kevyt".

– Myönnän, että minulla oli onnea Kimin kanssa, koska hänen piti keskeyttää kierros ja hän antoi minulle todella todella ison vetoavun. Sen ansiosta voitin Valtterin mukavasti, Vettel totesi.


Lue myös:

    Uusimmat