Räikkönen: Mestaruus vaatisi ihmeen

Ferrari-kuljettaja Kimi Räikkönen myöntää tarvitsevansa ihmeen voittaakseen formula ykkösten tämänvuotisen maailmanmestaruuden.

Räikkönen on 21 pistettä perässä sarjan kärjessä olevaa McLarenin Lewis Hamiltonia, kun ajamatta on neljä osakilpailua.

- Tämä laji voi joskus olla todella vaikea sulatettava. Sitä puristaa ja antaa kaikkensa, mutta silti vaikuttaa, ettei menisi oikeaan suuntaan. Minulla on mennyt pitkään ilman voittoa ja jopa pisteettömien kisojen putki kasvaa. Monzassa ajoin maaliin ilman pisteiden saavuttamista. Viisi pisteetöntä kisaa kauden aikana on todella paljon. Ei tarvitse olla Einstein ymmärtääkseen, ettei tämä ole oikea tie mestaruudesta taistelemiseen. Ei se vielä ole ohi, mutta nyt se vaatii ihmeen, kuten salaman iskemisen kahdesti samaan paikkaan, Räikkönen kommentoi mestaruusmahdollisuuksiaan.

Räikkönen ei ole viime aikoina loistanut märällä radalla kilpailtaessa. Vaisuus johtuu Kimin mukaan siitä, ettei Ferrari-autossa ole tarpeeksi pitoa märässä ja viileässä kelissä ajettaessa.

- En ole menettänyt märällä ajamisen kykyäni, mutta kun ei ole pitoa tietyissä olosuhteissa, niin ei pysty tekemään juuri mitään. Silloin voi vain yrittää pysyä radalla ja toivoa, että tilanne muuttuisi, kuten kävi Monzassa. Siellä tuntui yhdessä vaiheessa siltä kuin valot olisi käännetty päälle, minkä jälkeen pystyin hyökkäämään jokaiseen mutkaan. Se oli kuitenkin liian myöhäistä, Kimi kommentoi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat