Räikkönen avaa kiperää lähtötilannetta: "Vaatii vain yhden auton eri paikkaan"

Kimi Räikkösen mukaan lähtökiihdytys kohti Azerbaidzhanin F1-radan suorakulmaista ykkösmutkaa vaatii vain pienen muuttujan, jotta siisti lähtö vaihtuu hyvin toisenlaiseksi.

MAINOS

Azerbaidzhanin F1-viikonloppu C Morella

Sunnuntai: Azerbaidzhanin GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-ajojaksot suorana C More Maxilla ja C More -suoratoistopalvelussa!

Tilaa C More

Räikkönen starttaa sunnuntain kisaan kolmosruudusta edellään Mercedeksen kaksikko Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas sekä vierellään Ferrarin tallikaveri Sebastian Vettel.

Bakun katurata alkaa pitkällä lähtökiihdytyksellä ennen 90 asteen kulmassa vasemmalle kääntyvää avausmutkaa. Vuosi sitten Ferrarit lähtivät matkaan niin ikään toisesta rivistä, mutta tuolloin sisäpuoli oli Vettelin hallussa. Tuolloin startissa ei nähty isompaa rytinää.

– Uskon, että startti menee ihan hyvin. Se tietysti riippuu monesta asiasta emmekä voi suunnitella suurinta osaa asioista, joten pitää ottaa hyvä lähtö, Räikkönen toteaa.

– Onneksi olen sisäpuolella, joten katsotaan, miten se muokkautuu. On hyödytöntä tehdä suunnitelmia, koska se tarvitsee vain yhden auton eri paikkaan kuin mihin oletat, joten ne täytyy selvittää tilanteen tullen, Räikkönen kertoo.


Lue myös:

    Uusimmat