Raidallinen marjapiirakka 18.10.2001

Toim. Kaarina Roininen

1 muna
1 dl sokeria
1 dl sulatettua- tai juoksevaa margariinia tai öljyä
1 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Täyte:

n. 2 dl puolukoita
n. 2 dl mustikoita
2 hapahkoa omenaa
½ dl hillosokeria
pomerannssinkuorta

1. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Kotimaisia omenia ei tarvitse kuoria.
2. Sekoita muna ja sokeri esim. puukauhalla.
3. Lisää rasvasula sekä piimä ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita taikinaan keskenään sekoitetut kuivat aineet.
5. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan (halk. 25-27 cm).
6. Ripottele päälle raidoiksi vuorotellen puolukoita, mustikoita ja omenakuutioita.
7. Ripottele pinnalle hillosokeria sekä pomenranssinkuorta.
8. Paista piirakka 200 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia.
9. Piirakka on parhaimmillaan samana päivänä tarjottuna.

Lue myös:

    Uusimmat