Rahtilaiva tulessa Hollannin edustalla – ainakin yksi kuollut

Rahtilaivassa on tulipalo Hollannin edustalla. Ainakin yksi miehistön jäsen on kuollut ja useita loukkaantunut, ilmoitti Hollannin rannikkovartiosto. 

Eri lähteiden, muun muassa Sky Newsin ja Reutersin mukaan palo saattoi saada alkunsa rahtilaivan sisällä olleesta sähköautosta tai syttyä sen läheisyydessä. Palon syytä ei ole kuitenkaan toistaiseksi varmistettu.

Katso rannikkovartioston kuvamateriaali yläpuolelta.

Noin 3 000 autoa kuljettanut alus, Panamaan rekisteröity Fremantle Highway, syttyi tuleen puoliltaöin. Palo jatkui edelleen aamulla Suomen aikaa. Viranomaisten mukaan laivan miehistö oli yrittänyt sammuttaa paloa, mutta se ei onnistunut.

Alus on Pohjanmerellä noin 27 kilometrin päässä Amelandin saaresta pohjoiseen. Rannikkovartioston mukaan alus on kallistunut.

Tulipalo levisi nopeasti

Hollannin yleisradioyhtiö NOS kertoi, että pelastusalukset yrittivät aamulla edelleen sammuttaa paloa ja estää rahtilaivaa uppoamasta.

Alkuperäinen suunnitelma oli kuljettaa helikopterilla pelastajia laivalle sammuttamaan paloa. Tulipalo levisi kuitenkin niin nopeasti, ettei pelastajien vieminen alukselle ollut enää turvallista.

Sen sijaan alukseen onnistuttiin kiinnittämään hinaajalla kaapeli, jotta se ei lähtisi ajelehtimaan ja tukkisi keskeistä laivareittiä Saksaan.

Osa miehistöstä hyppäsi mereen

Laivassa oli runsaat 20 miehistön jäsentä, jotka on evakuoitu. Uutistoimisto AFP:n mukaan heistä ainakin seitsemän oli hypännyt alukselta mereen, josta heidät pelastettiin. Loput miehistön jäsenet saatiin pelastettua laivasta helikoptereilla.

Muun muassa Sky Newsin ja Reutersin mukaan palo saattoi saada alkunsa rahtilaivan sisällä olleesta sähköautosta tai syttyä sen läheisyydessä. Palon syytä ei ole kuitenkaan toistaiseksi varmistettu. Aluksella oli uutistoimisto AFP:n tietojen mukaan reilut parikymmentä sähköautoa.

Yli 18 000 tonnia painava rahtilaiva oli matkalla Saksan Bremenistä Välimerelle Egyptin Port Saidiin.

Artikkelia päivitetty 26. heinäkuuta kello 19.14: Täsmennetty tietoa siitä, että palo saattoi saada alkunsa sähköautosta tai syttyä sen läheisyydessä.

Lue myös:

    Uusimmat