Rahtialusta kohti laukaistiin kaksi ohjusta Jemenin rannikolla

Jemenin rannikolla kulkenutta rahtialusta kohti laukaistiin kaksi ohjusta Hodeidan satamakaupungin lähistöllä, Britannian meriliikenteen turvallisuudesta vastaava laivaston alaisuudessa toimiva viranomainen kertoi lauantaina.

Kukaan ei haavoittunut tapahtuneessa, eikä alus vaurioitunut. Britannian mukaan ensimmäinen ohjus torjuttiin ja toinen putosi mereen. 

Mikään taho ei ole toistaiseksi ottanut tapahtuneesta vastuuta, mutta Iranin tukemat huthikapinalliset ovat tehneet toistuvasti iskuja rahtialuksiin Punaisellamerellä. Huthien mukaan kyse on palestiinalaisten tukemisesta.

Kansainvälisen merenkulkujärjestön pääsihteeri Arsenio Dominguez kertoo Punaisenmeren tilanteesta 2:05
Kansainvälisen merenkulkujärjestön pääsihteeri Arsenio Dominguez kertoi helmikuussa Punaisenmeren tilanteesta MTV Uutisille.

Kapinalliset ovat laukaiseet kymmeniä ohjuksia ja tehneet lennokki-iskuja Punaisellamerellä ja Adeninlahdella viime marraskuusta lähtien.

Yhdysvallat muun muassa Britannian tukemana on tehnyt useita iskuja kapinallisia vastaan Jemenissä turvatakseen kauppaliikenteen kulun merialueilla.

Huthit ovat sanoneet jatkavansa iskuja aluksia kohtaan.

Monet varustamot ovat ohjanneet rahtilaivansa vaihtoehtoisille reiteille välttääkseen huthien iskut. Normaalioloissa Punaisenmeren kautta kulkee noin 12 prosenttia maailmankaupasta.

Yhdysvallat ja Britannia iskivät yli 60 huthikohteeseen 1:59
Katso myös: Yhdysvallat ja Britannia iskivät yli 60 huthikohteeseen tammikuussa.

Lue myös:

    Uusimmat