Mainos

Radio Novan uusi juontaja Tuomas Enbuske: Aamulla ihminen on herkimmillään

Radio Novan uusi aamujuontaja Tuomas Enbuske rakastaa rutiineja. Siksi uutisvetoisen aamulähetyksen juontaminen neljänä päivänä viikossa ei ahdista, ei edes aikaisten herätysten takia.

Olemme kaikki tottuneet tekemään aamulähetyksiä, tiedämme siis, mitä on tulossa, Enbuske sanoo viitaten tuleviin juontajatovereihinsa Minna Kuukkaan ja Aki Linnanahteeseen.

Enbuske on ollut vuosia pois eetteristä, mutta kädet eivät turhia tärise maanantain ensimmäistä lähetystä odottaessa. Syykin on selvä: Enbuske on omien laskelmiensa mukaan tehnyt radion suoraa puheohjelmaa kaikkiaan 16 000 tuntia.

Tässä ajassa on oppinut sen, että vaikka yllätyksiä suorassa lähetyksessä tulee, kukaan ei niihin kuole.

Yllätyksiin on pakko uudessa ohjelmassa varauduttava, sillä kolmikko käsittelee aamulähetyksissään uutis- ja ajankohtaisaiheita, siis niitä, jotka tapahtuvat tässä ja nyt. MTV3:n uutistoimitus on mukana rakentamassa lähetyksiä taustoittamalla illan, yön ja aamun tärkeimpiä aiheita.

Toivon, että uutistoimittajalla on kuitenkin selvä auktoriteettiasema meihin verrattuna, sillä me käsittelemme aiheita omista näkökulmistamme ja lauomme omia mielipiteitämme niistä. Minä voin vaikka sanoa, ketä äänestän seuraavissa vaaleissa, uutistoimittaja ei, Enbuske vertaa juontajien ja uutistoimittajien roolia.

Radio on tv:tä älyllisempi

Enbuske kuvaa uutta ohjelmaa askelta aikuisemmaksi, mutta ei tylsäksi.

Uskon, että pilapuheluihin keskittyvien aamuohjelmien ja Ylen Ykkösaamun välillä on iso aukko, johon varmasti mahdumme. Idea on, että voimme puhua samassa lähetyksessä niin Syyrian tilanteesta kuin Johanna Tukiaisesta.

Enbuske on innoissaan siitä, että pääsee kiinni uutisiaiheisiin juuri aamulla.

Aamulla ihminen on herkimmillään ja kaikki tuntuu silloin isommalta. Aamulla halutaan heti tietää, onko kaikki uutisten valossa hyvin.

Enbuske itse kuluttaa uutisia valikoivasti. Sanomalehtien selailu kuuluu aamurutiineihin ja päivän muut uutiset hän katsoo netistä. Television uutislähetyksiä hän ei katso lainkaan.

Radio on televisiota älyllisempi väline. Ei uutislähetyksessä voi haastatella ketään kymmentä minuuttia, mutta radiossa se onnistuu.

Tuomas Enbusken, Minna Kuukan ja Aki Linnanahteen Enbuske & Linnanahde Crew aloittaa Radio Novassa maanantaina kello 6. Kolmikon lähetyksiä kuullaan aina maanantaista torstaihin.

Ohjelmassa käsitellään päivän kiinnostavimpia aiheita rennolla asenteella ja omaperäisillä näkökulmilla. Aamun aiheita ruotivat myös ohjelman vieraat.

Radio Nova ja MTV3 Uutiset kuuluvat samaan MTV Media -yhtiöön.

Jutut Radio Novan sivuilla:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.