Mainos

Pyynikin kesäteatteri jäi hieman tavoitteestaan

Tamperelainen Pyynikin kesäteatteri ei saavuttanut tänä kesänä lipputulotavoitettaan. Kalle Päätalon romaaneihin perustuvaa Pohjalta ponnistaen -näytelmää seurasi noin 36300 katsojaa. Kauden tavoite oli 40000 katsojaa.

Toiminnanjohtaja Jari Nieminen myöntää, että tämän kesän lopputulos kasvattaa teatterin velkaa. Edellinen kausi 1999 aiheutti Pyynikille yllättäen liki 2 miljoonan markan tappiot. Tämän kesän tuloilla velan loppusaldo ei pienene. Niemisen mukaan Pyynikin kesäteatteri joutuu vakavasti harkitsemaan katsomonsa kattamista, jotta yleisö löytäisi jälleen Pyynikille. Katto pitää saada päälle jo ensi kauteen mennessä.

Rahoitustilanteen vakiinnuttamiseksi teatteri tunnustelee syksyn aikana yhteistyömahdollisuuksia muiden

Pyynikin kesäteatterissa Päätaloa, kuva harjoituksista

tamperelaisteattereiden kanssa. Tampereen teatterikerhon hallitus pohdiskelee fuusionäkymiä jo seuraavassa kokouksessaan ensi perjantaina. Viime vuosina viihde- ja teatteritarjonta on Niemisen mukaan kiristynyt niin paljon, että kesäteatteri ei voi jatkaa säiden armoilla.

Useimmat ammattimaiset kesäteatterit ovat suojanneet katsojansa sateelta. Katon teko Pyynikille ei ole helppo asia. Kesäteatterin alue Joselininniemessä on osa Pyynikin kulttuurimaisemaa. Sinne ei sovi levittää mitä tahansa telttaa. Toiseksi pyörivä katsomo asettaa rakenteille kovat tekniset vaatimukset. Lisäksi sateen ropina ei saisi häiritä esitystä.

Nieminen otti Pyynikin kesäteatterin vetovastuun kuluvan elokuun alusta. Hän palasi Tampereelle Rauman kaupunginteatterin talouspäällikön tehtävistä. Aiemmin hän on työskennellyt teatterialalla muun muassa Ahaa Teatterissa ja Tampereen teatterin Kallen savotta -hankkeessa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.