Mainos

Pyykin käsittely ennen pesua

Muutama vinkki on aina paikallaan. Alla oivallinen lista asioista, joiden avulla säästät aikaa, hermoja ja vaatteita. Kannattaa kokeilla!

1. Poista voimakkaat tahrat tai laita tahranpoistoainetta vaikuttamaan. 2. Tyhjennä taskut ja harjaa taskuista ja käänteistä irtoroskat pois. 3. Sulje vetoketjut, jotta ne säilyvät ehjänä pesussa. Avaa napit, jotta napit eivät irtoilisi ja näpinlävet eivät venyisi. 4. Käännä voimakkaanväriset, painokuvioiset ja nukkapintaiset vaatteet nurinpäin, jotta ne eivät kuluisi. 5. Käytä pienille aroille tekstiileille, esimerkiksi sukkahousuille ja rintaliiveille, pesupussia. Pesupussi estää rintaliivien kaarien päätymisen koneeseen.

Pyykin lajittelu

- Likapyykki olisi hyvä säilyttää kuivassa ja ilmavassa paikassa. Pyykki lajitellaan kuidun, värin, likaisuuden ja hoito-ohjemerkin mukaan.

- Erottele värillinen ja vaalea pyykki jotta tekstiilien värit eivät sekoitu.

- Uudesta, voimakkaanvärisestä tekstiilistä voi lähteä irtoväriä, pese se ensimmäisellä kerralla erikseen.

- Jokaisella kuidulla on puhdistumisen kannalta ihannelämpötila ja kuidulle ominainen pesumekaniikan kesto. Hoito-ohjemerkinnöistä selviää suositeltu pesulämpötila ja pesuohjelma (normaali vai varovainen pesuohjelma)

- Kevyesti likaantuneille tekstiileille riittää pikapesu. Ainoastaan erittäin likaiset tekstiilit tarvitsevat esipesun.

Ekovinkki Pohdi tarvitseeko vaate välttämättä pestä vai riittäisikö tuulettaminen. Esimerkiksi villavaatetta voi tuulettaa talven mittaan ja pestä vasta keväällä ennen kuin se pakataan odottamaan seuraavaa talvea.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja