Mainos

Pyöräily pidentää ikää

Pyöräilyn lisääminen toisi mittavat säästöt terveydenhuoltokuluihin. Pyöräilykuntien verkosto ry:n mukaan vapaa-aikana ja työmatkansa pyöräilevät suomalaiset säästävät nykyisin yhteiskunnan varoja lähes 400 miljoonaa euroa vuodessa.

- Jos pyöräilyn määrä saataisiin kaksinkertaistettua, myös hyödyt kaksinkertaistuisivat, sanoo Pyöräilykuntien verkoston varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupungin entinen pyöräliikennesuunnittelija Antero Naskila.

Pyöräilyn yhteiskunnalle tuomia hyötyjä on pohdittu useissa tutkimuksissa. Sen, kuten muunkin liikunnan, on todettu mm. lisäävän terveitä elinvuosia.

Britanniassa tehdyn tutkimuksen mukaan iäkäs pyöräilijä säästää terveyskuluissa ja kasvihuonepäästöissä noin 500 euroa vuodessa.

Maailman terveysjärjestö WHO laskee, että kun liikuntaa harrastamaton henkilö aloittaa pyöräilyn, yhteiskunnan saama etu on lähes euro jokaista kilometriä kohti.

Helsingistäkin fillarikaupunki

Helsinki aikoo vähentää pyöräilyonnettomuudet puoleen seuraavan 10 vuoden aikana. Lisäksi pyöräilyä aiotaan lisätä 15 prosentilla mm. rakentamalla uusia pyöräteitä.

Helsinki on allekirjoittanut yhtenä 23:sta europpalaisesta kaupungista Charter of Bryssels -asiakirjan, jolla edistetään pyöräilyä.

Pyöräilyn lisääminen tuo mittavia säästöjä terveydenhuoltokuluihin.

(MTV3)

Katso Tarja Hakulisen juttu (Seitsemän uutiset 21.9.2009)

NÄILLÄ EVÄILLÄ HELSINGISTÄ PYÖRÄILYN MEKKA

NÄIN PYÖRÄILY SUJUU NYT PÄÄKAUPUNGISSA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.