Mainos

Pyhäinpäivä vaikuttaa aukioloihin ja aikatauluihin

Lauantaina vietettävä pyhäinpäivä vaikuttaa kauppojen aukioloihin ja julkisen liikenteen aikatauluihin.

Pyhäinpäivän aattona eli huomenna kaupat ovat auki normaalisti. Lauantaina kaupat ovat kiinni, mutta ruokakauppoihin pääsee jälleen sunnuntaina, jolloin ne voivat olla auki klo 12-21.

Postin omat toimipaikat sulkevat huomenna ovensa kello 18. Helsingin pääposti on auki kello 21:een. Pyhäinpäivänä lauantaina postit ovat kiinni lukuunottamatta Joulupukin Pääpostia Rovaniemellä. Sunnuntaina Helsingin pääposti on auki kello 10-18.

Alkot ovat huomenna auki iltakahdeksaan, mutta pitävät ovensa kiinni pyhäinpäivänä ja sunnuntaina.

Kaukoliikenne kulkee lähes normaalisti

Pyhäinpäivä aiheuttaa vähäisiä muutoksia matkustajajunien kulkuun. Aikataulut kannattaa silti tarkistaa etukäteen, sillä seitsemän taajamajunavuoroa jää kokonaan ajamatta. Muuten junat kulkevat lähes normaalissa lauantaiaikataulussa. Pääkaupunkiseudun lähiliikenteessä noudatetaan pyhäinpäivänä sunnuntaiaikatauluja muutamilla vuoroilla lisättynä.

Lisätietoja junien aikatauluista saa asemilta, internetistä osoitteesta http://www.vr.fi ja VR:n maksullisesta puhelinpalvelusta 060041900 (kaukoliikenne) ja 060041903 (lähiliikenne). Kaukoliikenteen aikataulut näkyvät myös Ylen teksti-tv:n sivulla 430.

Kaukoliikenteen bussit liikennöivät huomenna normaalisti. Lauantaina linja-autot ajavat sunnuntaiaikataulussa, mutta SS-vuoroja ei ajeta. Sunnuntaina ajetaan myös SS-vuorot. Aikataulut voi varmistaa lähimmästä Matkahuollosta, internetosoitteesta http://www.matkahuolto.fi, teksti-tv:n sivulta 440 tai maksullisesta aikatauluneuvonnasta 02004000.

Autoliiton Tiepalvelu päivystää pyhäinpäiväviikonloppuna. Avun saa maksullisesta valtakunnallisesta numerosta 02008080.

Pääkaupunkiseudun haudoilla kävijöille lisäliikennettä

Pääkaupunkiseudun julkinen liikenne kulkee pyhäinpäivänä muutamia muutoksia lukuun ottamatta sunnuntaiaikataulun mukaisesti. Aamuyön bussit ajavat normaalisti.

Myös haudoilla kävijöille on tarjolla lisäliikennettä. Helsingissä ylimääräinen bussilinja 55X ajaa päivällä väliä Rautatientori-Hietaniemen hautausmaa. Tarkemmat tiedot löytyvät osoitteesta http://www.ytv.fi/liikenne.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.