Mainos

Puukotti velkojansa ja kätki ruumiin - tuomio aleni hovissa

Orimattilalaismiehen puukottaneen ja ruumiin kesämökille haudanneen miehen tuomio on alentunut hovissa.

Helsingin hovioikeus katsoi , että mestaruustason urheilijaksikin kuvattu 26-vuotias mies syyllistyi tappoon. Tuomittu itse vetosi oikeudessa siihen, että hän puolusti tilanteessa itseään. Mies myönsi törkeän pahoinpitelyn ja kuolemantuottamuksen.

Hänelle lankesi hovioikeudessa kahdeksan vuoden ja kymmenen kuukauden vankeustuomio. Käräjillä rangaistus oli 9,5 vuotta.

Mies iski toissa vuoden lokakuussa velkojaansa teräaseella Helsingissä ja hautasi ruumiin kesämökin pihalle Itä-Suomeen. 28-vuotiaan miehen ruumis löytyi Ristiinasta vuosi sitten kesällä. Helsinkiläinen mies osoitti itse viranomaisille ruumiin löytöpaikan.

Henkirikos tapahtui tuomitun kotitalossa. Mies oli velkaantunut uhrille, ja kaksikko yritti neuvotella velan lyhennyksestä. Uhri oli velkaa muualle. Molemmat harrastivat rahapelejä.

Mies kertoi hovioikeudessa, että hän oli tutustunut uhriin vuonna 2005 ja lainannut tältä rahaa huimalla korolla. Seuraavan vuoden aikana hän oli maksanut osan veloista, mutta korkoja oli vielä noin 10 000-20 000 euroa.

Tuomittu pelkäsi kostoa

Kun pohdinta velanmaksusta alkoi asunnossa jäädä tuloksettomaksi, uhri tarttui miehen mukaan veitseen ja riehui sen kanssa. Hän kertoi uhrin huutaneen "rahaa on tultava tänään tai joltain lähtee henki". Uhkauksia oli tullut miehen mukaan aiemminkin. Nujakoinnin lopputulos oli, että mies löi tuttavaansa teräaseella.

Syytetty kertoi oikeudelle menneensä teon jälkeen shokkiin ja pelänneensä kostotoimia uhrin velkojien puolelta, joista yksi oli ottanut häneen myöhemmin yhteyttä ja vaatinut maksamaan uhrin velkoja.

Puukotuksen jälkeen mies alkoi siivota verijälkiä ja siirsi ruumiin isoon kassiin. Hän kuljetti ruumiin autolla seuraavana päivänä vanhempiensa mökille Itä-Suomeen, ja palasi joitakin päiviä myöhemmin kaivamaan varsinaisen kätkön maahan.

Keskusrikospoliisi otti miehen kiinni vuosi sitten keväällä, minkä jälkeen hänet vangittiin. Helsinkiläinen alkoi kertoa synkästä salaisuudesta, josta oli aiemmin vaiennut.

Hovioikeus huomioi rangaistusta määrätessään pelivelkojen perinnässä käytetyt uhkaukset, syntyneen kamppailutilanteen ja uhrin turvautumisen teräaseisiin.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja