Mainos

Puukaupan veroyllätys selvittelyyn

Valtiovarainministeriö lupaa selvittää puun myyntitulojen verohuojennuksessa ilmenneitä epäkohtia.

Poliitikkojen ajama veroporkkana uhkaa surkastua, koska vastaavasti verovähennysoikeuksia aiotaan karsia.

Valtiovarainministeriön mukaan puun myyntiveron alentaminen jopa puolittaa puukauppaa koskevat verovähennykset. Ministeriö korostaa, että verovapaaseen tuloon kohdistuvat menot eivät periaatteessa voi olla vähennyskelpoisia.

Täsmennys on epämiellyttävä yllätys metsänomistajille. Verovähennysoikeudella on merkitystä muun muassa metsänomistajien itse tekemissä hankintahakkuissa.

Valtiovarainministeriön mukaan kyse on verotuksen yksityiskohdasta, joka ei ollut tiedossa päätöksiä tehdessä.

MTK: Vähennysten karsiminen kääntää kiivaan puukaupan laskuun

Puun myyntitulojen verohuojennuslakia valmisteleva valtiovarainministeriö lähtee siitä, että jos tulee verovapaata tuloa, myös verovähennysoikeuksia karsitaan samalla mitalla.

MTV:n uutisten tietojen mukaan kysymys on tästä: Kun vuosina 2008-2009 vain puolet puukauppatuloista on veronalaista tuloa, myös verovähennyksistä aiotaan hyväksyä vain puolet. Vuonna 2010 veronkevennys on 25 prosenttia ja tuolloin verovähennyksistä hyväksytään jo 75 prosenttia.

Käytännössä verovähennysten karsiminen koskee esimerkiksi monille kaupunkilaismetsänomistajille tärkeitä matkakuluja. Itse kaikki metsätyöt tekeville hankintahakkaajille vähennysoikeuden rajaaminen on vieläkin huonompi uutinen. Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK uskoo, että se johtaa metsänomistajien mielenkiinnon vähenemiseen puukauppojen tekemiseen.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.