Putinin asetuksessa liikekannallepanosta on salattu kohta – tämä siitä tiedetään

Putin ilmoitti osittaisesta liikekannallepanosta:"Asetus on annettu" 0:47
Venäjän presidentti ilmoitti tänään osittaisesta liikekannallepanosta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ilmoitti tänään allekirjoittaneensa asetuksen osittaisen liikekannallepanon julistamisesta Venäjällä. MTV Uutiset julkaisi yhdeksän kohtaa sisältävän asetuksen kokonaisuudessaan suomeksi käännettynä. Yksi kohta on kuitenkin salattu.

Kohdassa numero seitsemän lukee "vain viralliseen käyttöön".  Venäjän presidentin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi venäläismedialle, että presidentin asetuksen salattu seitsemäs kohta liittyi liikekannalle pantavien ihmisten määrään.

– Se on tarkoitettu viralliseen käyttöön, joten en voi paljastaa sen sisältöä tarkemmin, sanoi Peskov toimittajien kanssa pidetyssä tiedotustilaisuudessa. 

– Voin kertoa teille vain sen, mitä Sergei Shoigu sanoi haastattelussaan –  300 000 ihmistä. Puhumme jopa 300 000 ihmisestä siellä, Venäjän uutistoimisto Interfax siteerasi Peskovia.

Venäjän puolustusministeri sanoi aiemmin tänään, että noin 300 000 reserviläistä kutsutaan palvelukseen.

Valtion duuman puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Andrei Kartapolov sanoi Interfaxin mukaan, että liikekannallepano voi vaikuttaa ensisijaisesti alle 35-vuotiaisiin sotilaisiin, aliupseereihin ja aliupseereihin sekä alle 45-vuotiaisiin nuorempiin upseereihin.

Meduza korostaa, että osittaista liikekannallepanoa koskevassa asetuksessa ei sanota, että vain reserviläiset olisivat asevelvollisia, kuten Vladimir Putin puheessaan sanoi. Venäjällä on puolustusministerin mukaan "valtava liikekannallepanoresurssi" – yli 25 miljoonaa ihmistä.


Lue myös:

    Uusimmat