Putinilta kova korona-veto: Venäläisille ensi kuussa 10 päivää vapaata töistä

Venäjän presidentti Vladimir Putin aikoo vahvistaa asetuksen, jolla venäläiset saavat ensi kuussa kymmenen päivää vapaata töistä.

Näin pyritään estämään koronaviruksen leviämistä.

1:17
Video: Ilmastokokouksessa koettiin totaalisen hämmentävä hetki: Macronin puheenvuoro katkaistaan ja siirretään Putinille – Venäjän presidentin ilme paljon puhuva

Ehdotuksen töiden lakkauttamisesta reiluksi viikoksi teki maan terveysviranomaisia johtava Anna Popova.

Popovan mukaan paussi töistä helpottaisi virustilannetta, koska esimerkiksi julkisissa kulkuneuvoissa olisi paljon vähemmän väkeä.

Valtaosa venäläisistä pitää muutenkin lomaa toukokuun alussa. Lisäksi kuun alussa on vappu ja toukokuun 9. päivä taas vietetään Voiton päivää. Molemmat päivät ovat yleisiä vapaapäiviä.

Venäjällä on luovuttu lähes kaikista koronarajoituksista ja elämä esimerkiksi Moskovassa on palautunut liki normaaliksi. Presidentti Putin sanoi linjapuheessaan keskiviikkona, että kolme Venäjän kehittämää koronarokotta ovat avainasemassa taudin torjunnassa.

Venäjän tilastoviraston Rosstatin mukaan Venäjällä on rekisteröity yli 224  000 koronakuolemaa. Määrä on yli puolet korkeampi kuin terveysviranomaisten perjantaina ilmoittama runsaat 107  000 koronavainajaa.

Rosstatin lukujen mukaan Venäjällä olisi kolmanneksi eniten koronaviruksen seurauksena kuolleita Yhdysvaltojen ja Brasilian jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja