Mainos

"Putin sanoi, että Venäjä ei vaikuttanut": Tiivistimme Trumpin kohulausunnon videolle – näistä kommenteista USA kuohuu

2:18

Venäjän presidentti Vladimir Putinin ja Yhdysvaltojen presidentti Donald Trumpin eilinen kokous Helsingissä on herättänyt runsaasti arvostelua Yhdysvalloissa. Kokouksessa Trump kielsi Venäjän vaikuttaneen Yhdysvaltojen vaaleihin.

Tiedotustilaisuudessa Helsingissä Trump kielsi täysin Venäjän puuttumisen vuoden 2016 presidentinvaaleihin useaan otteeseen.

Trumpin mukaan hän voitti vaalit rehellisesti eikä poliittisessa kisassa ollut mitään vehkeilyä Venäjän puolelta. Trumpin mukaan hän ja Putin keskustelivat vaaleihin vaikuttamisesta pitkään kahdenkeskisessä tapaamisessa.

– Ei ollut mitään vehkeilyä, kaikki tietävät sen. Meidän pitää etsiä kovasti löytääksemme jonkun, joka vaikutti kampanjaan koska se oli puhdas kampanja, peittosin Hillary Clintonin avoimesti.

Trump kielsi vaikuttamisen

Trump jatkoi tiedotustilaisuudessa samalla linjalla vielä pitkään toimittajien kysyessä useaan otteeseen, kuinka presidentti voi olla varma, että Venäjä ei vaikuttanut vaaleihin. Tiedotustilaisuuden lopussa yhdysvaltalaistoimittaja kysyy Trumpilta, ketä Trump uskoo ja onko Trump valmis tuomitsemaan vaaleihin vaikutuksen nyt, kun koko maailma häntä katselee.

Toimittaja myös muistutti Trumpia siitä, että Yhdysvaltojen tiedustelupalvelu pitää Venäjää syyllisenä Yhdysvaltojen presidentinvaalien vaikutukseen.

– Presidentti Putin sanoi, että Venäjä ei vaikuttanut vaaleihin. En näe mitään syytä, miksi se olisi. Presidentti Putin kielsi asian tänään äärimmäisen vahvasti ja voimakkaasti, Trump sanoi.

Putin tarjosi apua

Trump sanoi kuitenkin myös, että hänellä on luottamusta maan tiedusteluviranomaisiin. Trump myös kertoi, että Putin tarjosi Yhdysvalloille apua asian tutkimisessa ja on valmis lähettämään venäläisvoimia tutkimaan vaikutuspyrkimyksiä.

– Se on uskomaton tarjous, Trump sanoi kommenttinsa päätteeksi.

46:02
 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.